Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Jasna poruka iz Osijeka: “Želimo da drugima bude muka što moraju doći na Opus Arenu”

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 24.07.24. | 13:58

Na Pampasu su najavili ogled s Levadijom u 2. kvalifikacijskom kolu Konferencijske lige koja se igra na Opus Areni u četvrtak (20 sati).

U Osijeku je sve spremno za još jedan početak. Sezona će se otvoriti prvim dvobojem 2. kvalifikacijskog kola Konferencijske lige u kojem će Osijek na svojoj Opus Areni dočekati estonsku Levadiju iz Tallinna. Pred novinare su izašli i susret najavili trener Federico Coppitelli i kapetan momčadi Vedran Jugović.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Mogu reći da smo svi skupa zadovoljni. Nakon mjesec dana puni smo samopouzdanja za predstojeće izazove koji su pred nama. Bazirat ćemo se na dva primarna koncepta. Osjetio sam privrženost, dobio sam jako puno poruka od navijača. Ovaj nogometni klub i svi momci imaju jako dobru radnu etiku i sportski duh koji omogućuje dobar rad te očitu kvalitetu. Siguran sam da ćemo na temelju ovoga imati sezonu koja neće biti banalna, da ćemo ispuniti velik dio očekivanja koja su jasno komunicirana i zato idem prema drugom konceptu. Očekujem jako dobar odgovor naših navijača u smislu prisutnosti na stadionu. To je jako bitno jer imamo mladu ekipu i za nju je bitno da osjeti podršku navijača. Pogotovo jer smo na početku novog puta. Očito je da ne može biti savršeno na početku, ali zato nam treba vaša pomoć. Sa sigurnošću mogu reći da nismo mogli raditi više od ovog što smo radili u ovih mjesec dana", rekao je Coppitelli u uvodu a na njega se nadovezao Vedran Jugović:

"Znamo što smo prolazili da izborimo Europu. To je bio cilj. Nije bilo lako, ali uspjeli smo uz puno turbulencija. Pokazali smo snagu. Tu smo gdje smo htjeli biti, ali ne želimo biti prolaznici. Želimo nešto napraviti po pitanju tog iskoraka u prvenstvu i Europi. Tako da od četvrtka imamo prvu priliku. Ključna će biti podrška i pozitivna atmosfera. Vidjeli smo koliko ljudi vole ovaj klub. Mislim da su prepoznali stvaranje dobre priče. Uvjeren sam u podršku i da ćemo na krilima toga napraviti dobar rezultat".

Je l' Osijek spreman za izazove koji ga očekuju u ovoj sezoni?

"Odgovor jesmo li spremni dat će isključivo teren. Ono što možemo jamčiti jest da ćemo se predstaviti dobro i pokazati što smo radili tijekom priprema", rekao je trener Osijek.

"Što se tiče protivnika, nismo analizirali sve potencijalne protivnike, ali Levadia je jedna od najtežih koji nas je mogao zadesiti. Bit će teška utakmica koja trenutno igra jako dobro u svom nacionalnom prvenstvu. Bez obzira tko bi mogao biti favorit, mi smo koncentrirani na našu prezentaciju i kakvi ćemo mi biti. Tko god je vidio naše pripremne mogao se uvjeriti da je tu dosta pozitivnih stvari. Ovo su utakmice u kojima je rezultat jako bitan. Ono što je primarno jest da na terenu uravnotežimo pristup i da imamo dobar duh za sutrašnju utakmicu".

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Koliko se Osijek razlikuje sada od onog što je vidio ranije prije nego je preuzeo momčad?

"Jasno je da smo nastojali stvoriti momčad s jakim tehničkim kvalitetama. I s time smo htjeli stvoriti uvjete da naši igrači ostvare puni potencijal. Temelj konstrukcije je bio stvoriti što ofenzivniju igru, brzi reposjed i jako dobru ravnotežu u ofenzivnim pozicijama kada ekipa napada. Dakako, poboljšati organizaciju kada momčad napada".

Je l' bi htio vidjeti neko novo pojačanje u momčadi?

"Još uvijek nas čeka dug put u smislu organizacije ekipe. Mislim da smo mlada ekipa, jako malo igrača starijih od 25 godina. Preko samih utakmica vidjet ćemo točke koje se možda mogu poboljšati. Upravo će ovaj meč biti najbolji način gdje se nalazimo u ovom trenutku. Svjesni smo da je rezultat taj koji će dati ocjenu, ali apsolutno smo sigurni u jednu stvar. Na temelju onoga što pokazuju, mi ćemo u najkraćem roku doći do razine koja će biti jako zadovoljavajuća".

Ima li trener dvojbi oko sastava?

"Imamo ideju, ali pričekat ćemo posljednji trening pa odlučiti".

Kako Vedran Jugović vidi razliku između onog Osijeka od prije i ovog danas?

"Rezultat je mjerilo svega i vrijeme će pokazati razlike. Svaki trener ima svoju ideju i način rada, viziju. Puno smo isprobavali. Proces i trening je bitan, ali ljude zanima ono što vide u 90 minuta kada istrčimo. Ono što bih volio i mislim da smo na dobrom bih da protivnicima bude muka što moraju doći na Opus Arenu. Da im bude lijep jer je najljepši stadion u Hrvatskoj, ali da im bude muka zbog nas i našeg načina igre, ali i zbog toga što ćemo imati najbolje navijače u ligi koji im neće olakšati".

Treneru je u četvrtak debi u Osijeku ali i u seniorskom nogometu.

"Hvala Bogu ja sam 15 godina trener, osjetio sam pritisak, imam pokoju sijedu i navikao sam na cijeli taj kontekst. Jeda čekam prvu službenu utakmicu. Naravno da postoji adrenalin. Prošlo je premalo vremena otkako sam došao ovdje ali i previše vremena koliko sam s ekipom. Vrijeme je da siđemo na teren i pokažemo što smo radili".



Tagovi

NK OsijekFederico CoppitelliVedran JugovićKonferencijska ligaLevadia Tallinn

Ostale Vijesti