EXPA/ Dominik Angerer
EXPA/ Dominik Angerer

Rene Poms pred najvećim izazovom u karijeri

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 08:00

Bivši trener Osijeka i pomoćnik Nenada Bjelice u Dinamu dobio je posao u Grčkoj gdje mora vratiti Gianninu u prvu ligu

Bivši trener Osijeka Rene Poms od prije nekoliko dana postao je novi trener grčke Giannine. Austrijanac koji je bio s Bjelicom u Dinamu i Osijeku da bi potom samostalno vodio klub iz Gradskog vrta, imao je sjajnu sezonu u austrijskom Leobenu u kojem je očito skrenuo pozornost na sebe i svoj rad.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Prije desetak dana smo sve dogovorili. Klub je prošle sezone pao u drugu ligu, imaju veliku ambiciju vratiti se odmah u elitni razred grčkog nogometa što me privuklo”, javio se Rene Poms iz Grčke. Iza njega je sezona u Leobenu u kojem je proveo dio igračke karijere a u kojem je dogurao do polufinala Kupa što je samo po sebi bili impresivno jer je na tom putu izbacio čak troje prvoligaša...


“Imao sam nekoliko ozbiljnih razgovora na kraju sezone, ali “kupila” me želja i ozbiljnost koju su pokazali ljudi iz Giannina. Mislim da je dobar projekt, klub s poviješću koji se može svrstati odmah u drugi ešalon - iza nogometnih velikana iz te zemlje i dobar budžet. No, najviše od svega me privukla ta ambicija i želja da se odmah žele vratiti u prvoligaško društvo”, otkriva Poms koji će u Grčkoj raditi sa svojim stožerom među kojima je i Dino Škvorc, bivši mladi reprezentativac Hrvatske s kojim je Poms radio i u Leobenu.

“Osim njega, dali su mi da dovedem trenera vratara i analitičara što je još jedan dokaz da misle ozbiljno. Klub ima finu tradiciju, stadion u samom centru grada koji je na dva sata od Soluna, odnosno četiri sata od Atene. U Grčkoj je grad poznat kao studentsko središte, imaju puno navijača i osjeti se podrška na svakom koraku. Mislim da sam dobro odabrao i da je to korak naprijed u mojoj karijeri”, istaknuo je Poms kojem sezona počinje sredinom rujna ali zato nemaju pauzu za novogodišnje blagdane. Pripremat će se u grčkim planinama a prva namjera koju je stavio pred sebe jest povratak navijača na tribine jer su malo razočarani ispadanjem u drugu ligu.

“A možemo ih vratiti atraktivnim stilom nogometa. To mi je jako bitno jer trebamo njihovu pomoć i energiju da ostvarimo cilj i vratimo se u prvu ligu”, priznat će Poms koji je okrenuo broj Nenada Bjelice.

“Deset godina smo radili skupa, puno sam naučio od njega i naravno da cijenim njegovo mišljenje. Čuli smo se, čestitao mi je i poželio sreću i uspjeh na novom mjestu”.

A upravo je Poms naslijedio Bjelicu u Osijeku koji redovito prati, baš kao i Dinamo gdje je proveo nekoliko godina.

“Osijek je prvi neki samostalni iskorak bio u mojoj karijeri i mislim da je bilo uspješno. Leoben je bio drugi, sada je vrijeme da se ljestvica digne. Redovito pratim i Osijek i Dinamo. Dugo sam vremena proveo u HNL-u koji je sam po sebi zanimljiva liga a još imam i osobne razloge. Lani je bilo zanimljivo ali na koncu je uvijek sve isto - Dinamo bude prvak i to ne nešto što će se rijetko kada promijeniti”, iskren je Poms koji će za Osijek reći da ima puno mladih igrača koji kucaju na seniorski sastav ali da ga to ne čudi jer je njegov bivši klub uvijek imao jaku školu i da se nada kako će u bliskoj budućnosti profitirati od toga.

“Ne pratim toliko duboko situaciju da bi se mogao upustiti u neke rasprave i graditi mišljenje, ali sam siguran da rade dobar posao”.

On sam je više okupiran svojom situacijom. Svjestan je prilike koju je dobio i pun optimizma da napravi nešto konkretno i prepoznatljivo a što će ga pogurati još malo prema naprijed.

“Sretan sam prilikom, sve je na meni da je opravdam. Imam strast i energiju prema ovom poslu. Imamo zajednički cilj da se vratimo gdje nam je mjesto i jedva čekam da sezona krene”, poručio je Rene Poms.



Tagovi

Rene PomsNenad BjelicaGNK DinamoNK Osijekgrčka nogometna liga

Ostale Vijesti