Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Coppitelli je dobio rijedak privilegij, sada se čeka njegov rukopis

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 08:55

Osijek je posložio igrački kadar prije odlaska na pripreme. Trener je imao posloženu situaciju što je rijetkost za HNL. Sada je na njemu da uzvrati na povjerenju koje mu je Jose Boto dao

U gradu na Dravi je mirno! Osijek se sjajno pripremio uoči ljeta i prilično impresivno prošao razdoblje priprema za novu sezonu. Malo koji trener je u HNL-u imao ono što su Jose Boto i ekipa osigurali Fredericu Coppitelliju, a to je jedna kristalno čista situacija prije odlaska na pripreme u Austriju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sve su na Pampasu odradili besprijekorno. Doveli na vrijeme Soldu, Jelenića i Čavlinu iz HNL-a odnosno Ademija, Kewala i Limu te lišili trenera bilo kakvih šokova tijekom priprema. Mogao je Talijan u miru slagati momčad od koje se puno očekuje u ovoj sezoni.

U Osijeku ne stanuju više Brlek i Gržan. Nema Janjića i još nekoliko imena za koje je Boto odlučio da mu nisu potrebni. Doduše, nema niti Slavka Bralića kojeg se htjelo zadržati, ali ponuda slovenskog Celja bila je takva da Osijek nije mogao parirati.

Što se priprema tiče, glasine sugeriraju da se u poznatom austrijskom skijalištu Bad Kleinkirchheimu radilo dosta jako. Intenzivno je Coppitelli to pripremio a igrači realizirali na travnjaku. Jasno je da će biti praznog hoda jer je premalo vremena da se igrači upoznaju s trenerovim zamislima, a problem bi moglo biti i neiskustvo s obzirom na to da Coppitelli nikada nije radio sa seniorima, ali to je rizik koji je Jose Boto znao od prije i spremno ga prihvatio.

Po povratku iz Austrije trener je ponudio riječi hvale, ali to ionako svaki strateg izjavi nakon priprema. Međutim, i po povratku u Osijek, Coppitelli je nastavio sa žestokim ritmom. Ima čovjek svoju viziju kako želi da Osijek izgleda i sve je podredio tome. Uostalom, kako mu je ovo prvi seniorski angažman jasno je da gori od želje za dokazivanjem što bi mogla biti “win-win” situacija za sve.

Velika stvar za Osijek svakako su ostanci Nejašmića i Miereza, definitivno i Matkovića koji sa svojim talentom svako malo može očekivati ponude iz sfere “izuvanja iz cipela”. Produžen je konačno i Bukvić. Dakle, sve je posloženo i sređeno, a to je privilegij koji je malo tko imao do sada. Ne samo u Osijeku već i u HNL-u. Sada se čeka da se vidi njegov rukopis...

Očekivanja? Prolazak u play off Konferencijske lige nameće se kao imperativ nakon ždrijeba. Jer, da su birali ne bi bolje izabrali. Što se tiče HNL-a, u prvih pet kola Osijek dočekuje Dinamo i Rijeku a ide na Poljud. Sasvim dovoljno da se vidi je li Osijek spreman za iskorak prema vrhu u ovoj sezoni.



Tagovi

NK OsijekHNLJose BotoFederico CoppitelliLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti