Borna Jakšić/Pixsell
Borna Jakšić/Pixsell

Boto o Big Benu u Osijeku: “Bio bi dobrodošao, ali pod jednim uvjetom”

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.07.24. | 20:58

Hrvatski klub trenutno nema ekonomskih sredstava za isplatu igračeve plaće, ali Portugalac ima rješenje

Udinese nastavlja raditi na ljetnoj tržnici nogometaša. Jedan od igrača koji bi mogao napustiti Bianconere je Filip Benković, hrvatski središnji branič rođen 1997. godine koji je prošle sezone nosio dres Trabzonspora. Trenutačno je za njega najzainteresiraniji Osijek, koji doduše još nije krenuo u akciju, iako dotični igrač ne bi imao ništa protiv povratka u domovinu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njegov ugovor s Udineseom istječe 2025. godine, no komplicirano je razmišljati o trajnom oproštaju jer hrvatski klub trenutno nema ekonomskih sredstava za isplatu igračeve plaće. To je potvrdio i sam sportski direktor Jose Boto, koji je za Tuttomercatoweb precizirao:

“Filip bi bio dobrodošao kod nas, ali nitko nije razgovarao sa mnom. Kako bismo osigurali da operacija bude uspješna, mora biti zadovoljen jedan uvjet, a to je da mu klub koji ga trenutno posjeduje mora isplatiti plaću za sljedeću sezonu”, kazao je Portugalac.

Dakle, Udinese bi ga plaćao da igra za Bijelo-plave?!

Benković je odigrao 16 utakmica u sezoni 2023-2024, 14 u Super Ligi i dvije u Turskom kupu, postigavši ​​dva gola u sezoni. U karijeri ima 27 nastupa za Celtic i dva pogotka, 19 utakmica za Eintracht Braunschweig, 13 za Leicester do 21 godine, 10 za Bristol City, s kojim je postigao i dva gola, devet za drugu momčad zagrebačkog Dinama, dva za Udinese, dva s Leicesterom i jedan s Cardiffom, podsjećaju Talijani. (nl)



Tagovi

Jose BotoFilip BenkovićNK OsijekUdineseLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti