Germania
Germania

Najava dana: Plemići, Oršić i Benković po kup-trofeje, razigravanja za ostanak i Europu u nekoliko zemalja te doigravanje NBA lige

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 23.05.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Borac – Zrinjski, 18.00

(Nogomet, Kup BiH, finale)

Uzvrat finala Kupa Bosne i Hercegovine igra se na Gradskom stadionu u Banja Luci, prvi dvoboj pod Bjelim Brijegom u Mostaru završio je pobjedom Plemića 1-0, za momčad Željka Petrovića zabio je nekadašnji dinamovac Mario Ćuže u 30. minuti. Borac je prošli vikend uz obilati sudački poguranac sudaca iz Republike Srpske osigurao naslov prvaka kolo prije kraja, a sad već bivšem prvaku Zrinjskom ostaje mogućnost da se utješi kup-trofejem, spriječi dvostruku krunu Crveno-plavih, kluba u kojem su se nekad kalili Dinamovi nogometaši, a vodili ga od hrvatskih trenera, među inima, pokojni Josip Kuže i Stanko Poklepović. Utakmicu će suditi najbolji BiH arbitar Irfan Peljto.

Besiktas – Trabzonspor, 19.45

(Nogomet, Kup Turske, finale)

Na Atatürkovom olimpijskom stadionu u Istanbulu igra se finale turskog Kupa između Crnih orlova i Oluje s Crnog mora, kako tepaju Trabzonsporu, bivšem klubu Nenada Bjelice. Član Besiktasa je Ante Rebić, koji je zadnji put nastupio za Crno-bijele 16. ožujka, dakle neće ni večeras, dok su igrači gostiju Filip Benković i Mislav Oršić; Big Ben je zadnji put nastupio 3. travnja, a povratnik nakon teške ozljede koljena, naš Oršić, prošle subote protiv Basaksehira jednu minutu, ukupno njih 59 ove sezone nakon oporavka. Možda dobije prigodu u finalu, poglavito dođe li do produžetaka. Orša je u Dinamu bio navikao na trofeje... Inače, u prvenstvu je Trabzon na svom terenu još pod Bjelicom isprašio Besiktas 3-0, ovog proljeća u europskom dijelu Istanbula završilo je 2-0 za domaće.

Cagliari – Fiorentina, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Fiorentinina nastojanja da osigura mjesto u play-offu Konferencijske lige za sljedeću sezonu dostižu kritičnu točku u prvoj utakmici posljednjeg, 38. kola Serie A, koja se igra ranije jer Viole sljedeće srijede igraju finale Konferencijske lige, pobjedom bi izborili Europsku ligu, dali još jedno mjesto Italiji u Europi, dakle mnogima je to na Apeninima u interesu, da ne kažemo baš svima. Cagliari je na 14. mjestu sa 36 bodova, tri boda ispred 18-plasiranog Empolija od kojeg je bolji u međusobnim susretima, pa nema brige oko ostanka više. Fiorentina je pobijedila u posljednjem susretu između ova dva kluba, 3-0 na Artemiju Franchiju u listopadu. Fiorentina je u zadnje vrijeme bila bolja od Cagliarija, neporažena u zadnjih šest utakmica Serie A (po tri pobjede i remija). Cagliari traži svoju prvu ligašku pobjedu u utakmicama između ovih dviju strana od studenog 2019.

Bochum – Fortuna, 20.30

(Nogomet, Bundesliga, playoff)

Prva utakmica razigravanja za ostanak odnosno plasman u najviši rang njemačkog nogometa, uzvrat je u ponedjeljak u Düsseldorfu. Bochum je natjecanje u 1. Bundesligi zaključio s dva teška poraza, 0-5 s Bayer Leverkusenom doma te 1-4 protiv Werdera u Bremenu, zauzevši 16. mjesto, dočim je u 2. Bundesligi Fortuna 14 zadnjih kola bez poraza, no to joj je bilo dovoljno za treće mjesto. Posljednji poraz Sreća je doživjela protiv Bayer Leverkusena u polufinalu DFB-Pokala (0-4 3. travnja), no ova će dva dvoboja dati pravu sliku razlike u kvaliteti Erste i Zweite.

NEC Nijmegen – GA Eagles, 18.45

(Nogomet, Eredivisie, playoff)

Polufinale doigravanja za Konferencijsku ligu, šesti protiv devetog. Prethodni susret Eredivisie između ovih dviju momčadi završio je 2-2 u De Adelaarshorstu u siječnju. Go Ahead je u posljednje vrijeme bio bolji od NEC-a, neporažen u posljednja četiri ligaška dvoboja (jedna pobjeda, tri remija), a momčad iz Nijmegena traži svoju prvu pobjedu nad Orlovima od svibnja 2022.

Utrecht – Sparta, 21.00

(Nogomet, Eredivisie,playoff)

Drugi nizozemski polufinale za Konferencijsku ligu. Kada su se posljednji put susreli Sparta je trijumfirala 1-0 kao gost na stadionu Galgenwaard 12. svibnja. Camiel Neghli postigao je jedini pogodak u 68. minuti. Utrecht je imao osam pobjeda, pet remija i pet poraza u 18 domaćih utakmica ove sezone. Sparta je, pak, imala osam pobjeda, šest remija i pet poraza u svojih 19 gostovanja.

Ternana – Bari, 20.30

(Nogomet, Serie B, playout)

Uzvrat finala za o(p)stanak u Seriji B, prvi dvoboj na Svetom Nikoli završio je 1-1, za Bari je zabio Nasti (59.), a za Ternanu Pereiro (82.). Ternana je ligaški dio sezone završila s dvije pobjede, Bari s dva remija i pobjedom, dakle u malo su boljoj formi, na domaćem terenu to nisu dokazali, no eto prilike u Terniju. U prvenstu je u Terniju bilo 0-0 još prošlog rujna, a u Bariju 3-1 za Bari.

Raith Rovers – Ross County, 21.00

(Nogomet, Premiership, playout)

Prva utakmica škotskog doigravanja, između drugoplasiranog iz Championshipa i petoplasiranog iz Lige za ostanak Prmeiershipa, uzvrat je u nedjelju 26. svibnja. Raith Rovers je polufinale prošao boljim raspucavanjem s bijele točke, nakon što e u gostima protiv Partick Thistlea slavio 2-1, doma je izgubio 1-2. Ross County je, pak, ligaški dio sezone završio dvama remijima, koban po plasman bio je 2-2 kod St. Johnstonea, koji je na koncu s istim brojem bodova osigurao ostanak.

Boston – Indiana, 02.00

(Košarka, NBA, playoff)

Boston je uoči finala Istočne konferencije kotirao kao ogroman favorit, čak su NBA stručnjaci predviđali i metlu. A onda je u prvoj utakmici Indiana pokazala zube, držala Kelte u šahu, no onda ipak pala u produžetku, 133-128 (117-117). Boston je lekciju naučio i sada će biti puno oprezniji u nastavku serije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti