REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Njemačka jedinica bila je upitna prije turnira, a sada s trona srušila i velikog Buffona

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 24.06.24. | 08:36

Njegov rekord nije donio sreću Elfu protiv Švicarske

Pozicija Manuela Neuera kao njemačke jedinice došla je u pitanje prije početka Europskog prvenstva, ali od početka turnira je zacementirao svoje mjesto u momčadi Juliana Nagelsmanna. Osim toga, protiv Švicarske je postao vratar s najviše nastupa u povijesti europskih prvenstava.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Neuerov nastup protiv Škotske odveo ga je iznad Huga Llorisa, a njegov početak protiv Mađarske iznad Rui Patricia i Edwina van der Sara, da bi sada preskočio talijansku legendu Gianluigija Buffona s 18 nastupa.

Neuer je svoje nastupe 'rasporedio' na četiri turnira, a vratar Bayern Münchena je započeo svaku utakmicu Eura za Njemačku na posljednja četiri kontinentalna turnira, još otkako je 2008. Jens Lehmann bio između vratnica.

Osim svog rekorda, Neuer može proslaviti i osvajanje skupine A, budući da je Njemačka u posljednjim minutama izvukla remi protiv Švicarske i tako završila na prvom mjestu. Upravo je Neuer spasio svoju reprezentaciju u nekoliko navrata, posebno u završnici utakmice. Inače bi možda Švicarci slavili ranije s većom razlikom.

POPIS VRATARA SA NAJVIŠEM NASTUPA U EURIMA

Manuel Neuer: 18 (Njemačka)

Gianluigi Buffon: 17 (Italija)

Edwin van der Sar: 16 (Nizozemska)

Rui Patricio: 16 (Portugal) (g)



Tagovi

Manuel NeuerNjemačka nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti