Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Prvak Slovenije dovodi donedavnog stopera Osijeka, poznati detalji ugovora

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 14:17

Bijelo-plavi su ga htjeli zadržati, s njim je odrađeno nekoliko razgovora, no Slovenci su mu ponudili bolje uvjete te s njim napadaju – grupnu fazu europskog natjecanja!

Prijelazni rok još uvijek nije službeno otvoren, ali prvak Slovenije već je sada dogovorio prvi ulazni transfer za nadolazeću sezonu. Naime, kako doznaje Germanijak, novi igrač Celja postat će Slavko Bralić (31)! Sve je dogovoreno, stasiti stoper stisnuo je ruku treneru Damiru Krznaru te se sada čeka samo potpis ugovora te odrađivanje proceduralnog fotografiranja prije nego što transfer bude i službeno potvrđen!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Splićanin je posljednje tri godine bio član Osijeka, s tim da je jednu polusezonu odradio na posudbi u Gorici s kojom je uspio izboriti ostanak u ligi. U tom proljetnom dijelu sezone 22./23. Bralić je bio fenomenalan, skupio je 18 od maksimalnih 19 nastupa, a može se pohvaliti s tri pogotka te jednom asistencijom.

Prošle sezone je u bijelo-plavom dresu upisao 28 nastupa, a usprkos (drugoj) promjeni na klupi pred sam kraj prvenstva, Uprava kluba htjela je Bralića zadržati u klubu. Pregovaralo se dugo, odrađeno je nekoliko konkretnih razgovora, čak mu je prezentirani i ugovor, no u cijelu se priču upleo prvak Slovenije koji osim što je 31-godišnjem Splićaninu ponudio bolje uvjete, isto tako su s njim dogovorili suradnju do 2027. godine.

Bralić u Celje dolazi kao velika želja Damira Krznara koji jako dobro zna da bez kamena temeljca i stupa obrane ne može ostvariti svoj primarni cilj, a to je – grupna faza europskog natjecanja! Budući da je Celje prošle sezone osvojio naslov u Deželi, njihova europska avantura kreće od kvalifikacija za Ligu prvaka (Flora Tallinn, prva utakmica 9. srpnja), ali u Celju bi sasvim sigurno kao ogroman uspjeh gledali kad bi se uspjela izboriti grupna faza Europske lige ili Konferencijske lige.

Zanimljivo, Bralić je jedan od rijetkih hrvatskih igrača koji se, osim u HNL-u, dokazao još u BiH i Srbiji gdje je onomad branio boje Širokog Brijega te Vojodine. I s kojima je osvajao trofeje! A sada će isto pokušati napraviti i u Celju. Dakle, njegov prelazak u redove prvaka Slovenije je riješena stvar, a onaj famozni 'comunicado oficial' očekuje se do kraja tjedna…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slavko BralićOsijekNK OsijekHrvatska nogometna ligaCeljeDamir KrznarLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti