Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinci krenuli! Nema Drožđeka, Jelenića i i Vukčevića, na prvoj prozivci pojavili se Tepšić, Maglica, Mamić i napadač iz Šerifa!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 24.06.24. | 12:15

Šafarić je potvrdio kako će Jelenić uskoro postati novi igrač Osijeka te da u klubu i dalje aktivno traže pojačanja na obrambenim i napadačkim pozicijama.

Ovog ponedjeljka, kada Vatrene očekuje ogled protiv Italije u trećem kolu skupine B na Euru, nogometaši Varaždina započeli su s pripremama za novu sezonu. Glavna vijest je kako u klubu više nisu Drožđek, Vuk, Vukčević te Vugrinec, a uskoro se očekuje i službena potvrda transfera Luke Jelenića u Osijek. Što se tiče dolazaka, prema najavi Germanijaka, na prvoj prozivci pojavio se Frane Maglica koji je posljednji angažman imao u Posušju, a nova licu u svlačionici još su Novak Tepšić (nekadašnji član Slaven Belupa), Luka Mamić te Thierry Neves, 22-godišnji napadač iz Engleske koji je nekoć bio član Readinga, West Hama i Brentforda, dok je posljednjih pola godine branio boje Šerifa u čijim je redovima skupio 10 nastupa, jedan pogodak i tri asistencije. Nevers je čista devetka, igrač kojem su primaran posao pogoci, a za svoje mjesto u početnoj postavi borit će se s Markom Dabrom od kojeg se očekuje da u nadolazećoj sezoni bude prva violina varaždinskog orkestra kojim će nastaviti dirigirati Nikola Šafarić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nadalje, tijekom tjedna u Varaždinu bi se trebao pojaviti i Umar Lutalo, 20-godišnjak iz Ugande koji može pokriti sve pozicije uz lijevu aut liniju, s tim da mu je primarna pozicija ona lijevog beka. Lutalo je krajem prošle godine debitirao za reprezentaciju Ugande. Podsjetimo, ne tako davno je HNL-om 'žario i palio' njegov sunarodnjak Farouk Miya koji je sada, zanimljivo, ponovno slobodan igrač, dok je prošle sezone boje Slaven Belupa branio Lumala Abdu.

Prva dva tjedna momčad će trenirati u Varaždinu, nakon toga slijedi odlazak na deset dana na Roglu, a potom povratak u Varaždin gdje će se pripremati do početka prvenstva, 2. kolovoza, kad Varaždince očekuje gostovanje u Velikoj Gorici.

„Jelenić je blizu odlaska u Osijek, danas je bio na liječničkom pregledu za kojeg se nadam da će dobro proći. To se jednostavno moralo desiti jer klub od nečega mora živjeti. Prodali smo i prošle godine dosta igrača, a isto tako i ove godine moramo prodati jednog-dva igrača da budemo stabilni. Mislim da će sve momčadi imati puno promjena jer u hrvatskoj ligi svi funkcioniraju na sličan način, proizvode igrače pa ih prodaju, traže se novi igrači i sada je na nama da pronađemo dobre, kvalitetne mlade igrače željne dokazivanja“, rekao je Nikola Šafarić koji u Varaždinu ima ulogu 'engleskog tipa menadžera', što u prijevodu znači da je osim trenera također i sportski direktor momčadi.

„Odlučio sam se da zadnja dva tjedna odigramo po dvije utakmice, u dva dana, kako bi svima dali određenu minutažu i da igrače dovedemo u optimalno fizičko stanje. Pojačanja? Pokušat ćemo u zadnjoj liniji još malo dobiti na širini, a tražimo i igrače za igru prema naprijed, dali napadača ili krilnog. Imamo solidan kadar, puno je rada ispred nas i sa zajedništvom se mogu napraviti iskoraci“, kratko je poručio Šafarić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Domagoj DrožđekLuka JelenićNK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti