Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Hajdukov protivnik u Europi ima čudo od napadača, zabio je dva uzastopna hat-tricka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 08:01

Bijeli se ne bi smjeli pribojavati momčadi s Ovčjih Otoka, no oprez je uvijek potreban, pogotovo kada se zna da su Splićani ispali od Gzire United prije pet godina

Áki Samuelsen (20) najveća je prijetnja Hajduku u 2. pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Ovo 'prijetnja' shvatite uvjetno jer ipak se radi o krilnom napadaču kluba s Ovčjih Otoka HB Tórshavna koji stoji na putu Hajduku za ulazak u skupinu europskog natjecanja u kojemu nije igrao od sezone 2010./11. kada je Bijele vodio Stanko Poklepović.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada je na klupi Gennaro Gattuso, čovjek koji je doveden da bi s Hajdukom napravio iskorak nakon prošle sezone u kojoj nije osvojen nijedan trofej.

Bijeli će ovog ponedjeljka odigrati zatvorenu utakmicu s Veležom (18 sati) koja će Gattusu dati neke odgovore prije nego što se 1. srpnja ode na središnji dio priprema u Sloveniju.

U međuvremenu, zanimljivo je pročitati što na Ovčjim Otocima misle o Hajduku. Tamošnji mediji ističu Gattusa kao najvažniji faktor i činjenicu koje je sve klubove trenirao, ali i Ivana Perišića, hrvatskog reprezentativca kao najveću zvijezdu s debelim životopisom u kojemu su brojni klubovi svjetske razine za koje je zabijao.

Dok je Perišić na Euru, za HB Tórshavn zabija Áki Samuelsen, napadač koji može igrati na oba krila, ali i povučeno, ali se najbolje snalazi na lijevoj strani.

Protiv Klaksvika u derbiju na domaćem terenu, stadionu koji može primiti pet tisuća gledatelja, postigao je drugi hat-trick u nizu u prvenstvu Ovčjih Otoka, a na kontu ima 12 pogodaka u 14 kola.

Istina, cijena na Transfermarktu mu je 125 tisuća eura, U21 je reprezentativac Ovčjih Otoka, a prije četiri godine došao je iz Midtjyllanda gdje je prošao najmlađe selekcije. Nije Danac, domaći je, ali veza Ovčjih Otoka s tom državom ima svoju povijest, a on se nada karijeri izvan otočne države.

Utakmice s Hajdukom bit će mu odskočna daska za potencijalni transfer, pa premda je HB Tórshavn na diobi prvog mjesta te je deklasirao aktualnog prvaka Klaksvik 3-0, vjerujemo da će skautska služba, dio Gattusova stožera, odraditi posao.

Jer, nisu tako davne Hajdukove rane kada je s trenerom Sinišom Oreščaninom doživio povijesni debakl od Gzire United na Poljud kada je vodio i ispao (smiješan). Imali su prednost od 2-0 s Malte, vodili na Poljudu 1-0 da bi gosti kreirali senzaciju i slavili 3-1.

To je najteži podbačaj Hajduka u Europi, a sada je priča potpuno drugačija, jer s talijanskim trenerom Bijeli žele skupinu koja bi osigurala financijski kolač od UEFA-e i pune tribine Poljuda tijekom jeseni.

Prvi susret s HB Tórshavnom Bijeli igraju 25. srpnja na Poljudu, uzvrat je tjedan dana nakon na Ovčjim Otocima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoHB TórshavnOvčji OtociÁki SamuelsenKonferencijska ligapripremeVelež MostarHrvatska nogometna ligaIvan PerišićGzira UnitedSiniša OreščaninStanko Poklepović

Ostale Vijesti