Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Gattuso u ponedjeljak testira Bijele iza zatvorenih vrata, suparnik je klub iz susjedstva

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 08:02

Bit će to prvi susret talijanskog stručnjaka na klupi Hajduka, nema veze što se radi o trening utakmici

Prvog dana u novom tjednu, dakle u ponedjeljak, novi trener Hajduka Gennaro Gattuso, imat će debi na klupi Bijelih.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dogovorena je trening utakmica s Veležom iz Mostara koja će se odigrati u Poljudu u 18 sati iza zatvorenih vrata, neslužbeno doznajemo.

Bit će to prilika treneru Bijelih da se uvjeri u mogućnosti kadra s kojim trenutno raspolaže, da izbliza vidi kakvi su mu igrači prije puta u Sloveniju koji je zakazan za 1. srpnja. Tamo će odigrati još četiri utakmice s Kalcer Radomljem, Šahtarom, Ruh Lavovom i za kraj s Fenerbahçeom prije povratka u Split 11. srpnja.

Kako će do prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige s Tørshavnom (25. srpnja) na Poljudu, ostati još dva tjedna, postoji mogućnost odigravanja još pokojeg susreta, ali nema službene potvrde, no doznajemo da se razmišljalo o 'oproštajci' za Nikolu Kalinića koji je završio karijeru i postao sportski direktor. Međutim, o tom, potom.

Protiv Veleža koji se sprema za prvo pretkolo Konferencijske lige, Gattuso je dogovorio 'partitella a porte chiuse' kako se u Italiji veli za zatvorenu trening utakmicu koja ćemu pokazati na koga može ozbiljno računati i otvoriti oči na kojim mjestima treba tražiti pojačanja.

Izvjesno je da neće igrati Yassine Benrahou, Leon Dajaku i Francisco Ferro koji treniraju odvojeno dok ne pronađu novu sredinu, a kasnije će se priključiti Aleksandar Trajkovski, Niko Sigur i Rokas Pukštas koji je u kampu američke olimpijske reprezentacije, ali vjerojatno neće ići na OI u Parizu, jer nije FIFA termin, a potreban je Hajduku dok se eventualno ne proda. (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukFederico GattiNikola KalinićPrijateljska utakmicaVelež MostarKonferencijska ligapripremeHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti