Germania
Germania

Najava dana: Hrvatski nogometni kup i rukometni derbi

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 11.09.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Samobor – Lokomotiva, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Zagrebačka Lokomotiva ne ide na daleko gostovanje. Štoviše, ne moraju čak niti županiju promijeniti, već se s Kajzerice priključe na zagrebačku zaobilaznicu i prilično će brzo stići do obližnjeg Samobora. Tamo ih očekuje dvoboj protiv člana 3. NL Centar, a bit će to prvi dolazak nekog HNL kluba na Gradski stadion nakon osam godina. Sve osim sigurnog prolaska Lokomotive bit će prvorazredna senzacija.

Đakovo - Gorica, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Prvoligaš Gorica gostuje u 1/16 finala Kupa protiv Đakovo Croatije na, za Slavonce kultnom Pazarištu. Starije generacije će se prisjetiti nekadašnjeg Jedinstva i njegovog stadiona koji je ratnih 90-ih često bio dom prvoligaških utakmica, a sada će Pazarište ugostiti još jednog sudionika najboljeg razreda domaćeg nogometa. Đakovo Croatia trenutno se natječe u 3. NL Istok, a u njihovim se redovima nalazi i rođak nekadašnjeg prvaka HNL-a Dade Verhasa. S druge strane, Goricu u subotu očekuje teška prvenstvena utakmica s Rijekom pa je pitanje koliko će se koncentrirati na ovu. Jasno, svatko će reći da je prvoligaš favorit protiv četvrtoligaša, ali znate da Kup daje neka od najboljih nogometnih iznenađenja.

Kustošija – Slaven Belupo, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Klub u kojem glavnu riječ vodi poznati nenadžer Andy Bara jako je loše startao u sezonu u Drugoj nogometnoj ligi. Nakon prva tri kola imaju samo dva boda, tako da u jako lošem raspoloženju dočekuju Slaven Belupo. Ipak, može ih utješiti što niti Farmaceuti ne briljiraju. Trenutno drže posljednje mjesto ljestvice u HNL-u samo s jednim bodom iz pet utakmica. Samopouzdanje su napunili jer su pod vodstvom novog trenera Marija Kovačevića u pripremnom dvoboju prije nekoliko dana s 3-0 pobijedili FC Kozármisleny iz Mađarske.

Pitomača – Rudeš, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Domaćin u ovom duelu član je 3. NL Sjever, a u goste im stiže prošlosezonski član elitnog razreda, a danas osmoplasirana momčad Prve NL. No, Rudešani su u dosta lošoj formi i imaju samo tri boda iz četiri kola, pri čemu čak tri poraza, stoga su prošlli tjedan na klupu doveli 'trenera-spasitelja' Samira Toplaka. U njihovoj će formi Pitomača sigurno tražiti svoje šanse, ali Rudeš je ipak favorit za prolaz dalje.

Gaj Mače – Varaždin, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Domaćin, klub iz zagorskog mjesta Mače, tri je godine držao rekord za najuvjerljiviju kup pobjedu. U rujnu 2020. Gaj je u pretkolu Kupa dočekao Liku 95 iz Korenice i slavio s čak 20-2. Rekord je oboren prošle godine, također u pretkolu, kada su nogometaši Grobničana izborili plasman u 16-inu finala nakon što su na gostovanju pobijedili Papuk Osječko 1664 s nevjerojatnih 29-1. Nakon što su prošli Karlovac u pretkolu, Gaj će imati znatno težeg suparnika, obližnji Varaždin i bit će to svojevrsni derbi sjevera. Iako, dvojbeno je koliko će to biti derbi, izglednije je da ćemo gledati jednosmjernu utakmicu.

Slavonija – Oriolik, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Slavonski derbi u Kupu, domaćin je drugoplasirani u 3. NL Istok s istim brojem bodova kao vodeći Tomislav iz Donjih Andrijevaca, a Oriolik šestoplasirani u Međužupanijskoj ligi brodsko-požeškoj te će biti veliko iznenađenje ne riješe li domaćini ovaj dvoboj u svoju korist prije produžetaka ili jedanaesteraca.

Dugopolje – BSK, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Sudar dva posljednjeplasirana kluba Prve NL, 11. i 12-plasiranog, nemaju pobjede u prva četiri kola, a Bjelobrđani su promijenili trenera, doveli Igora Budišu, koji je lani do samog kraja vodio Zrinski u mrtvoj utrci sa Šibenikom za elitni razred HNL-a. Dugopolje je u zadnjem kolu izgubilo od Orijenta na Sušaku 0-2, a BSK je doma izgubio od Opatije 0-2. Dakle, jednima i drugima Kup je svojevrsno iskupljenje...

Bednja – Belišće, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

U Beletincu kod trenutno drugoplasirane momčadi Elitne županijske lige Varaždin koja broji 12 klubova gostuje Belišće, trećeplasirani član Treće NL Istok. Petoligaš protiv četvrtoligaša u Kupu u kojem su moguća iznenađenja, moglo bi biti vatreno u Zagorju, domaćin ne želi propustiti ovakvu priliku...

Bjelovar – Jaska Vinogradar, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Vodeća momčad Druge NL dočekuje desetoplasiranog člana 4. NL Središte Zagreb, dakle petoligaša. Bjelovarci su stopostotni u prva tri kola novog prvenstva, žele plasman u Prvu NL, Jaskanci sanjaju iznenađenje, no sudeći po formi (pobjeda, remi i dva poraza u četiri kola) teško se mogu nećemu nadati u Bjelovaru.

Podravka – Lokomotiva, 19.00

(Rukomet, hrvatska liga)

Hrvatske rukometašice kreću u novu sezonu 1. lige i na početku nas odmah čeka poslastica - derbi Podravke i Lokomotive! Kao i uvijek bez obzira na sastave koji su u ovoj sezoni izmijenjeni u obje ekipe, utakmice su to s velikim nabojem koje uvijek privlače navijače. Kvaliteta je u ovom trenutku na strani Obravnovih djevojaka, međutim, u derbiju uvijek može doći i do iznenađenja. Što se Lokomotive tiče, Sedloska ima sve veću minutažu, a Tupek, Malec i Zrilić, dolaze do izražaja po pitanju igranja 1 na 1 i 2 na 2. U pravilu im je dešnjakinja na poziciji desne vanjske igračice jer nije bilo Žagar koja je visoka ljevakinja, ali je trenutno ozljeđena. Opasna je i pivotkinja Trunkova, a krila su Mehmedović i Burić. Utakmicu će suditi sudački par Cindrić-Gonzurek, a delegat HRS-a bit će Dalibor Jurinović.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti