REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Španjolac lak na obaraču, Nijemci u strahu: „On može usmjeriti cijelu Ligu prvaka“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 14:05

Bavarci se boje ranih posljedica

Bayern dočekuje Dinamo na strartu Lige prvaka, a münchenska momčad već je prije utakmice zabrinuta zbog suca, a postoje dva razloga: jedan je neugodno iskustvo iz prošle sezone, a drugo su karakteristike delegiranog Španjolca.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, imenovanje sudaca aktualna je tema u Bayernu. U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida, zvižduk Szymona Marciniaka izazvao je kolektivni šok u njemačkoj momčadi kada je nedugo prije kraja poništen pogodak Matthijsa de Ligta zbog navodnog zaleđa, a mogao je to biti izjednačujući pogodak u 13. minuti sudačke nadoknade. Tako da, sigurno su u Münchenu pažljivo pratili koga će UEFA postaviti za suđenje ove utakmice.

Izbor je pao na španjolskog suca Juana Martíneza Munuera, a niti to se ne sviđa Nijemcima, piše Tz.de. Bit će ovo prva utakmica Lige prvaka za Manuera, a 42-godišnji Španjolac je poznat po tome što često vadi žuti karton u natjecanjima koje je do sada sudio. U svoje prve tri utakmice La Lige ove sezone podijelio je impresivnih jedanaest žutih i jedan crveni karton.

Inače, iskusni sudac do sada je dijelio pravdu na 205 utakmica u La Ligi, 17 europskih utakmica, a slovi za iznimno 'tvrdog' suca. Zbog toga domaćini večerašnjeg dvoboja strahuju da bi mogao i ovoga puta biti lak na obaraču i izvlačiti brzo kartone, što bi moglo imati ranog utjecaja na tijek sezone Lige prvaka. Zbog novih pravila, šansa za dobivanje kartona svako je sve veća, a još ako sudac ima i sam simpatije prema žutoj i crvenoj boji, vjerojatnost drugog kartona ili akumuliranih žutih je značajno porasla. (eg)




Tagovi

BayernSudacLiga prvakacrveni kartonsuspenzijaGNK Dinamo

Ostale Vijesti