REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

Dodatan razlog za 'gristi': Dinamo može prekinuti Bayernov rekord u Ligi prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 10:08

Za njemačku momčad sve osim pobjede bilo bi gorko razočaranje, osobito s obzirom na trenutnu formu

Dinamo i Bayern sastaju se na Allianz Areni od 21 sat kako bi započeli svoj put u novoj Ligi prvaka. Bavarci su veliki favoriti i za njemačku momčad sve osim pobjede bilo bi gorko razočaranje, osobito s obzirom na trenutnu formu, ali i povijest otvaranja Lige prvaka, prema kojoj je Bayern najuspješnija momčad.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bayern je pobijedio u zadnjih 20 uvodnih utakmica Lige prvaka i to želi nastaviti i večeras, a Dinamo ima priliku prekinuti ga. Gol-razlika u ovih 20 pobjeda je 51-5. Rekordni niz počeo je 2003. godine, jedino se Bayern 2007./08. nije natjecao u Ligi prvaka, već u Kupu UEFA koji se danas zove Europska liga.

Podsjetimo, 2014. je Jerome Boateng zabio malo prije posljednjeg zvižduka za 1-0 protiv Manchester Cityja, a 2020. momčad tadašnjeg trenera Hansija Flicka, branitelja naslova, demolirala je Atletico Madrid 4-0. Sada je Flick u Barceloni, protiv koje je 2021. ostvario uvjerljivu pobjedu od 3-0 u gostima, a godinu dana kasnije je uslijedila pobjeda od 2-0 kod Intera u Milanu. Prije godinu dana na svoje su došli i gledatelji u rasprodanoj Allianz Areni, koji su vidjeli sedam golova u 4-3 uvodnoj utakmici protiv Manchester Uniteda. Leroy Sané i Serge Gnabry doveli su Bayern u vodstvo prije odmora. United je smanjivao zaostatak, ali je Harry Kane zabio jedanaesterac, a Mathys Tel odmah povećao rezultat i Bayern je zasluženo pobijedio.

Da, Bavarci ne traže samo pobjede, oni traže dominantne pobjede. Da, Dinamo dolazi nakon ranjavanja u derbiju, ali da, Dinamo može srušiti i najveće. Radio je to i ranije. (g)



Tagovi

BayernLiga prvakaGNK Dinamo

Ostale Vijesti