Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Liga prvaka 2024./25.: Dinamo iza sebe ostavlja Zvezdu, Šahtar i austrijskog bogataša, a City ju osvaja?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 09:30

Opta Supercomputer proglasio je Manchester City (25,3%) favoritom za osvajanje ovosezonske Lige prvaka, a pogledajte gdje stoji hrvatski predstavnik

Nakon najopsežnije reforme u desetljećima, nova sezona Lige prvaka počinje večeras. Redizajnirani format elitnog razreda, koji sada broji 36 momčadi, predstavlja veliku nepoznanicu mnogima. Prethodne skupine s četiri momčadi i osam bazena zamijenjene su ligaškom fazom u kojoj će svi klubovi igrati osam utakmica, umjesto dosadašnjih šest, i poredani su u jednu punu tablicu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Završetak među osam najboljih osigurava izravne kvalifikacije za osminu finala, dok će se momčadi između devetog i 24. mjesta natjecati u novoj rundi play-offa Lige prvaka za pravo da se pridruže vodećim momčadima u prestižnoj nokaut fazi. Nema više ni sigurnosne mreže Europske lige – 12 na dnu od 36 i osam momčadi koje izgube u play-off rundi odmah će biti eliminirani iz kontinentalnog nogometa za ovu sezonu.

Prije nego li stignemo do odigranih osam kola, prije nego li je Liga prvaka uopće započela, Opta je izračunala kako će završiti klubovi na kraju natjecanja. Odradili su engleskog serijskog prvaka Manchester City (25,3 posto), aktualnog prvaka Real Madrid (18,2 posto) i talijanskog prvaka Inter Milano (10,9 posto) kao glavne favorite.

Po šansama, slijede ih Arsenal, Barcelona, ​​Bayer Leverkusen, Bayern München, Liverpool i Paris Saint-Germain.

Dinamo, koji večeras otvara svoj put u Ligi prvaka protiv Bayerna, nalazi se na 29. mjestu, a iza sebe je ostavio Salzburg, Sturm Graz, Brest, Crvenu Zvezdu, Šahtar, Slovan iz Bratislave i Young Boyse. (g)



Tagovi

Dinamo ZagrebCrvena zvezdaŠahtarManchester City

Ostale Vijesti