Vaterpolisti u lov na Rio kreću protiv Rudićevog Brazila

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.06.15. | 11:23

Hrvatski vaterpolisti u talijanskom Bergamu započinju nastup u super finalu Svjetske lige.

Nakon dvije sezone posta, 'Barakude' su ponovno u velikoj završnici Svjetske lige. Ovo je natjecanje Hrvatska osvojila jednom - 2012. godine, a prije toga je dvaput bila brončana i jednom srebrna. Izabranici Ivice Tucka u Bergamu sada žele nastaviti žetvu medalja.

Priliku za to osigurala je sjajnim predstavama u razigravanju po skupinama, zahvaljujući kojima je mjesto na završnom turniru osigurala kao najbolja reprezentacija u skupini C s maksimalnim učinkom i 24 boda, bez poraza protiv Italije, Crne Gore, Francuske i Turske.

Nastavku niza nadaju hrvatski vaterpolisti i u Bergamu jer ulog je primamljiv - viza za Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine.

Na početku kvalifikacija smo istaknuli da nam nije cilj samo doći do Bergama nego igrati finale i u njemu pobijediti. To bi bio sjajan uspjeh, koji bi nas dodatno rasteretio na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji“, poručio je izbornik Tucak iz Italije, prenose Sportske novosti.

Bez suspendiranog Dobuda i operiranog Muslima, nekompletne 'Barakude' za prvog protivnika na putu do ispunjenja cilja imaju Brazil, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik, Ratko Rudić. Brazilci se spremaju za 'svoje' Olimpijske igre i najpoznatiji hrvatski brk je obećao da će predstaviti svoju momčad u najboljem svjetlu.

Hoće li to biti dovoljno za iznenađenje protiv 'Barakuda', vidjet ćemo od 18:40. Utakmicu Hrvatske i Brazila prenosi Arenasport1.

U skupini A s Hrvatskom i Brazilom su još Kina i Mađarska, a u skupini B igraju Srbija, domaćin Italija te SAD i Australija Elvisa Fatovića.

Utakmice hrvatske reprezentacije u Bergamu:

23.6. u 18.40 sati Brazil – Hrvatska
24.6. u 17.20 sati Mađarska – Hrvatska
25.6. u 18.40 sati Kina – Hrvatska

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Svjetska liga u vaterpoluSvjetska ligaOstali sportovivaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti