REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Prvo Grand Slam četvrtfinale za Lorenza Musettija

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.07.24. | 18:55

Plasman u četvrtfinale Wimbeldona samo je nastavak odličnih Musettijevih nastupa na travnatoj podlozi u ovoj sezoni, u kojoj je bio finalist u Queen's Clubu te polufinalist u Stuttgartu

Talijanski 22-godišnji tenisač Lorenzo Musetti (ATP - 25.) prvi je put u karijeri prošao dalje od osmine finala na Grand Slam turnirima pobijedivši Francuza Giovannija Mpetshija Perricarda (ATP - 58.) sa 4-6, 6-3, 6-3, 6-2.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Musetti je dvaput bio u osmini finala Roland Garrosa, ali na ostalim Grand Slam turnirima nije došao dalje od trećeg kola. No, iskoristio je neiskustvo svog suparnika, koji je samo godinu dana mlađi, ali mu je ovo bio wimbledonski debi i uopće treći nastup u glavnom ždrijebu na Grand Slam turnirima. Plasman u 4. kolo turnira u All England Clubu je Francuzu uvjerljivo najbolji rezultat, jer u dva pariška nastupa nije uspio proći prvo kolo.

Plasman u četvrtfinale Wimbeldona samo je nastavak odličnih Musettijevih nastupa na travnatoj podlozi u ovoj sezoni, u kojoj je bio finalist u Queen's Clubu te polufinalist u Stuttgartu.

Za plasman u polufinale Musettijev suparnik će biti pobjednik susreta između Nijemca Alexandera Zvereva i Amerikanca Taylora Fritza.

Ponedjeljak nije bio dobar dan za Francuze u All England Clubu, jer su ostali i bez posljednjeg predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji, nakon što je Australac Alex De Minaur svladao Arthura Filsa sa 6-2, 6-4, 4-6, 6-3.

Poput Musettija, i De Minaur nikada prije nije došao tako daleko u Wimbledonu, a ovo mu je drugo uzastopno četvrtfinale na Grand Slam turnirima, jer je među osmoricom najboljih bio i prošloga mjeseca na pariškoj crvenoj zemlji. Za 25-godišnjeg Australca ovo je treće četvrtfinale na četiri najveća turnira, a prvo je ostvario 2020. na US Openu.

Za svoje prvo Grand Slam polufinale igrat će protiv boljeg u dvoboju između sedmerostrukog wimbledonskog pobjednika Novaka Đokovića i Danca Holgera Runea.

Favortkinje su slavile i u prva dva dvoboja osmine finala na turniru tenisačica. Ruskinja Ana Kalinskaja je predala meč kazahstanskoj predstavnici Jeleni Ribakinoj, kad je wimbledonska pobjednica iz 2022. vodila 6-3, 3-0. Djevojka Jannika Sinnera je povela 3-1, ali je tada počela pokazivati poteškoće zbog bolova u desnoj, igraćoj ruci. Sa pet osvojenih gemova zaredom Ribakina je osvojila prvi set, a kad je povela 3-0 u drugom, Kalinskaja je odlučila predati dvoboj.

Kao četvrta tenisačica svijeta, Kazahstanka je ostala najbolje rangirana igračica u turniru i jedina koja je osvojila pojedinačni naslov u All England Clubu.

Njenom sljedećem izazovu ime je Elina Svitolina. Ukrajinka je dvaput bila polufinalistica u Wimbledonu, 2019. i 2023., u međuvremenu je postala i majka, a na putu do četvrtfinala samo joj je Poljakinja Magda Linette u prvom kolu uspjela oteti set. Po putu je izbacila i dvostruku wimbledonsku finalisticu Tunižanku Ons Jabeur, a za plasman u svoje 11. četvrtfinale na Grand Slam turnirima Kineskinji Wang Xinyu prepustila je samo tri gema (6-2, 6-1).

Rezultat u međusobnim dvobojima Svitoline i Ribakine je 2-2, ali Kazahstanka je slavila u dva seta na ovogodišnjem Roland Garrosu i pobijedila u njihovom jedinom meču na travnatoj podlozi, prije tri godine u Eastbourneu.

WIMBLEDON, tenisači - 4. kolo

Lorenzo Musetti (Ita/25) - Giovanni Mpetshi Perricard (Fra) 4-6, 6-3, 6-3, 6-2

Alex De Minaur (Aus/9) - Arthur Fils (Fra) 6-2, 6-4, 4-6, 6-3

WIMBLEDON, tenisačice - 4. kolo

Jelena Ribakina (Kaz/4) - Ana Kalinskaja (17) 6-3, 3-0, predaja

Elina Svitolina (Ukr/21) - Wang Xinyu (Kin) 6-2, 6-1

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lorenzo MusettiWimbledon

Ostale Vijesti