REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Španjolski mediji tvrde: De la Fuente prisiljen na minimalno tri promjene u bitci za finale

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 18:00

De la Fuente će se držati iste formacije 4-3-3 koja je La Roju učinila jedinom momčadi koja je pobijedila u svih pet utakmica u Njemačkoj, a pritom je postigla i najviše golova

Španjolska igra polufinale protiv Francuske u potrazi za ulaznicom koja će im omogućiti plasman u finale Eura 2024. Dva titana europskog nogometa će nakon posljednjeg okršaja u finalu Lige nacija ponovno odmjeriti snage u minhenskoj Areni. Španjolska stiže bolja nakon dobre utakmice protiv Njemačke, ali Deschampsovi momci, koji su svladali Portugal na penale, prava su stijena u obrani .

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad Luisa de la Fuentea jedina je momčad koja je pobijedila u svih pet utakmica. To je također momčad koja je zabila najviše golova (11), ona koja je uputila najviše udaraca (102) i ona koja je vratila najviše lopti (230), što pokazuje dosadašnji dobar rad La Roje. "Moji igrači su nezasitni", rekao je španjolski izbornik.

Međutim, oni će tražiti finale u Berlinu s problemima u svojim redovima nakon sankcija Le Normanda i Carvajala, ali i Pedrijeve ozljeda nakon teškog prekršaja Kroosa. Luis de la Fuente morat će smisliti što promijeniti na te tri pozicije. Na sreću za Luisa de la Fuentea, potonje rješava jednu od izbornih glavobolja s kojima se borio na Euru jer je Dani Olmo zamjena u središnjem veznom redu. Bivši dinamovac zabilježio je dva gola i dvije asistencije u zadnje tri utakmice.

Španjolska je također ostala bez Danija Carvajala i Robina Le Normanda nakon što su obojica prošli put dobili drugi karton na turniru. Jesus Navas je pomoćni desni bek Carvajalu i sa 38 godina postat će najstariji igrač koji je osvojio Euro ako Španjolska ode do kraja. Nacho Fernandez, koji je nedavno napustio Real Madrid i prešao u saudijski klub Al Qadsiah, još je jedan veteran koji će uskočiti u centar obrane umjesto Le Normanda. De la Fuente će se držati iste formacije 4-3-3 koja je La Roju učinila jedinom momčadi koja je pobijedila u svih pet utakmica u Njemačkoj, a pritom je postigla i najviše golova. Uz Alvara Moratu stajat će impresivna mlada krila Nico Williams i Lamine Yamal.

Zanimljiva je činjenica da je veznjak Manchester Cityja Rodri ove sezone je izgubio samo jednu utakmicu u 90 minuta, finale FA Cupa, a neporažen je u zadnjih 14 nastupa u Španjolskoj - od kojih su 13 bile pobjede.

Španjolska moguća postava (prema Marci): Unai Simón - Jesús Navas, Nacho, Laporte, Cucurella - Rodri, Fabián, Dani Olmo - Nico Williams, Morata, Lamine Yamal




Tagovi

Luis de la Fuentešpanjolska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti