REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Deschamps stao oštro u obranu Mbappea: "Ne mislite li da je već dovoljno učinio?!"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 17:10

Izvedba 25-godišnjeg napadača u četvrtfinalnoj pobjedi Francuske nad Portugalom na jedanaesterce dobila je posebnu pozornost, a Mbappea su kritizirali francuski mediji i navijači

Kapetan Francuske Kylian Mbappe dobio je kritike zbog svojih dosadašnjih nastupa na Euru 2024., zabio je samo jednom iz jedanaesterca protiv Poljske. Međutim, francuski izbornik Didier Deschamps stao je u obranu svog napadača, rekavši da je Mbappe "već napravio dovoljno povijesti" za svoju zemlju. Mbappe je također dobio podršku svojih suigrača uoči polufinala Francuske protiv Španjolske.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Deschampsova momčad je prva momčad u povijesti Europskog prvenstva koja je stigla do polufinala bez pogotka iz otvorene igre. Nakon pobjede Francuske u četvrtfinalu, Mbappe je priznao da je tražio da ga zamijeni Deschamps tijekom produžetaka, zbog čega je propustio raspucavanje. No, Deschamps je stao u obranu svog igrača i ukazao na ono što je Mbappe već postigao na terenu.

"Ne mislite li da se već dovoljno upisao u povijest onim što je dosad učinio?" rekao je trener za francusku televizijsku emisiju Telefoot. “On želi ispisati još više povijesti. Učinili smo sve što smo mogli s njim, s medicinskim osobljem, da dođe ovdje. Tijekom priprema imao je i malih problema s leđima, ali Kylian je tu."

Mbappe je nosio masku nakon što je slomio nos nakon sudara s Kevinom Dansom u prvom dvoboju Francuske protiv Austrije.

Bilo je i sugestija da Mbappe nije u potpunosti spreman, ali Deschamps je odgovorio na te tvrdnje, rekavši:

“Čak i ako nije 100%, vrlo dobro znam da za protivnika, saznanje da igra, tjera ih na razmišljanje i tjera ih da se prilagode. ”

Osim što je propustio drugu utakmicu Francuske u skupini protiv Nizozemske, Mbappe je započeo sve utakmice za Deschampsa na turniru. Mbappe je također dobio potporu svojih suigrača uoči polufinalnog okršaja Francuske protiv Španjolske u utorak u Münchenu.

"Kylian je igrač koji je zabio tri jedanaesterca u finalu Svjetskog prvenstva", rekao je veznjak Youssouf Fofana i dodao: "Ne znam puno igrača koji su postigli ovaj podvig. Znam samo jednog. Bilo da se radi o njemu ili igraču poput Antoinea Griezmanna koji je dokapetan, oni su učinili stvari koje većina igrača u svlačionici nije učinila. Kad oni govore, mi slušamo."

Napadač Randal Kolo Muani je dodao: "Mbappe ima taj dar da nosi grupu. Ima toliko iskustva – mislim da je rođen da vuče grupu naprijed."

Mbappe je zabio hat-trick u porazu Francuske u finalu Svjetskog prvenstva 2022. protiv Argentine i zabio četvrti pogodak svojoj momčadi u pobjedi u finalu protiv Hrvatske 2018. godine. (eg)



Tagovi

Didier DeschampsFrancuska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti