Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Kolumbijac sve bliže Dinamu?: “Prijelazni rok je dobar, krila tražimo u inozemstvu“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 11:00

Sportski direktor Marko Marić nije želio otkrivati konkretna imena, no između redaka s moglo zaključiti da Modri više gledaju strana tržišta od HNL-a

Marko Marić, Dinamov sportski direktor, svaki se put pojavi s nekom novom sijedom na glavi. Mobitel ne prestaje zvoniti, prijelazni rok se užario, radi se na dolascima i odlascima. Neće nikad Marko Marić otkrivati konkretna imena, neće službeno potvrditi niti demantirati igrače, koji se spominju u javnosti, no, neke se stvari iz njegovih rečenica mogu zaključiti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"U jako smo dobroj poziciji, naš je prioritet bio Marko Pjaca. Momčad koju imamo po imenima je i kvaliteti najbolja u Hrvatskoj. Znate da nikad ne pričam o imenima, nikad neću komentirati pregovore, konkretne igrače. Iz respekta prema klubovima i njima samima. Ali, mislim da smo odradili dosad dobar prijelazni rok, idemo u Austriju s dva nova igrača, koje smo htjeli dovesti", rekao je Marić, a onda se malčice otvorio.

"Bit će još prinova, ali nećemo nigdje žuriti. Dovest ćemo samo igrače koji mogu pojačati naš roster. Ako pričamo o igračima iz vana, to će biti oni koji odgovaraju profilu i koje ćemo teško naći na ovim prostorima. Možemo zaključiti da su to krila, jer genetski imamo mali problem s brzinom i moći, tako da ne razvijamo te igrače u dovoljnim količinama. To su igrači koje ćemo ciljati u idućih nekoliko tjedana."

Dakle, može se iz toga izvući zaključak da je, nakon što je propao dogovor s Marinom Šotičekom, prvi pick na krilu ipak 22-godišnji Kolumbijac Juan Cordoba. Dinamo je poslao ponudu od 1,5 milijuna eura, a iako su Kolumbijci neslužbeno u tamošnjim medijima poručili da ga ne žele prodati ispod pet milijuna eura, u Maksimiru se može razaznati optimizam glede njegova dolaska, dogovor nije nemoguć. Štoviše, čini se da je Cordoba u ovom trenutku bliži Maksimiru od Šotičeka. Kojega u Dinamu nisu 'prekrižili', ali, stekli smo dojam, ne žele oni poduzeti prvi korak u 'smirivanju strasti'. Ponuda je i dalje na stolu, ona ista i, prema mišljenju ljudi u Maksimiru, ako netko treba povući potez, onda su to Šotiček i njegovi zastupnici. No, u ovom trenutku Dinamu je sigurno Cordoba bliži nego zagrebački dečko s Kajzerice.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK Dinamomarko marićLjetni prijelazni rok 2024.Marin ŠotičekJuan Cordoba

Ostale Vijesti