Tucak predstavio novi četverogodišnji ciklus: Ciljevi su kao i uvijek medalje

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.11.16. | 14:38

Nakon finala Olimpijskih igara, Hrvatska vaterpolska reprezentacija ponovno se okuplja.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak u subotu će u Zagrebu okupiti svoje 'pulene' i započeti s pripremama za početak FINA Svjetske lige.

Prva utakmica na rasporedu je u utorak u Rijeci – Hrvatska je domaćin Grčkoj, uz nas, glavni favorit skupine.

S ovom utakmicom i službeno započinjemo taj novi ciklus u kojem su ciljevi, kao i uvijek, pokušaj osvajanja medalje, i to naravno, ako je moguće, one zlatne. Kao što smo već rekli nakon Ria, kostur reprezentacije, odnosno njezin veći dio i dalje ostaje na okupu, te smatram da s velikim optimizmom možemo očekivati svako veliko natjecanje. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena svakom igraču s hrvatskom putovnicom koji svojom igrom i ponašanjem zaslužuje igrati u reprezentaciji“, poručio je Tucak na konferenciji za novinare, priopćio je Hrvatski vaterpolski savez.

Tucak je za utakmicu protiv Grčke i prvi ispit hrvatske reprezentacije nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru pozvao 15 igrača, ali mu je već jedan otpao.

Rino Burić je zbog mononukleoze spriječen priključiti se te za ovu prvu utakmicu ostajemo na 14 igrača. Kao i uvijek, u utakmicama Svjetske lige rotirat ćemo veći broj mlađih igrača, kako bismo dobili čim bolji uvid u njihovu formu i kvalitetu, te kako bi neke od njih mogli ravnopravno priključiti pripremama reprezentacije za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti“.

Jedna od novosti u stručnom stožeru je da se umjesto dosadašnjeg pomoćnog trenera Asića, reprezentaciji priključio Mile Smodlaka.

Popis igrača za prvu utakmicu FINA Svjetske lige:

1. Marko Bijač
2. Ivan Marcelić
3. Luka Lončar
4. Ivan Krapić
5. Andro Bušlje
6. Marko Macan
7. Ivan Buljubašić
8. Rino Burić
9. Sandro Sukno
10. Luka Bukić
11. Loren Fatović
12. Maro Joković
13. Javier Garcia
14. Anđelo Šetka
15. Ivan Domagoj Zović

(Foto: HVS)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpoloSvjetska liga u vaterpoluIvica Tucak

Ostale Vijesti