Pomlađene Barakude uvjerljivo startale u Svjetskoj ligi

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 14.11.17. | 19:33

Aktualni svjetski prvaci nisu imali problema u prvom ovosezonskom nastupu.

Hrvatski vaterpolisti u prvom su kolu nove sezone Svjetske lige slavili protiv Rusije u Zadru s uvjerljivih 14:4. Već nakon prve dionice igre imali su naši vaterpolisti lijepu prednost od 3:0, a to su u nastavku samo povećavali. Gosti su uspjeli postići samo četiri gola, po jedan u drugoj i trećoj četvrtini i dva u posljednjoj dionici. 'Barakude' su u drugoj četvrtini triput tresle protivničku mrežu, a u trećoj i četvrtoj po četiri puta.

Najefikasniji je bio Loren Fatović, koji je postigao pet golova. Ante Vukičević dodao je tri, Jerko Marinić Kragić dva, dok su Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Josip Vrlić i Xavi Garcia postigli po jedan pogodak.

Ovo je izabranicima Ivice Tucka bio prvi službeni nastup nakon osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu i bio je itekako uspješan. Tucak je malo kombinirao sa sastavom pa je tako za ovu akciju pozvao: vratare Marka Bijača i Ivana Marcelića, bekove Ivana Buljubašića, Marka Macana i Hrvoja Benića, centre Josipa Vrlića i Luku Lončara te vanjske igrače Javiera Garciu, Ivana Domagoja Zovića, Antu Viskovića, Antu Vukičevića,  Lorena Fatovića, Andriju Bašića,  Franka Lazića i Jerka Marinića Kragića.

Na listi nisu bili osvajači zlata iz Budimpešte, Andro Bušlje, Ivan Krapić, Maro Joković, Sandro Sukno i Anđelo Šetka.

Svjetska liga, prvo kolo, skupina B:

Hrvatska - Rusija 14:4

(Foto: Pixsell)


Tagovi

vaterpoloSvjetska liga u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti