Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

Germanijak doznaje: HNS smjenjuje Skočića, naslijedit će ga Olić ili Čabraja

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 29.06.24. | 08:00

Tijekom sljedećeg tjedna bit će održana sjednica IO HNS-a na kojoj će i formalno biti provedena odluka o smjeni izbornika U21 reprezentacije a koja je donesena u Njemačkoj.

I dok je fokus bio na Vatrenima koji su u Njemačkoj bili na Euru, ispod radara prošle su dvije pripremne utakmice U21 reprezentacije koja je protiv Irske i Švedske upisala dva poraza i inkasirala 8 komada...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, čini se da stvari dolazi na svoje. Kako Germanijak doznaje, HNS će već tijekom sljedećeg tjedna smijeniti izbornika U21 reprezentacije Dragana Skočića. Tako će samo formalizirati odluku koja je donesena u Njemačkoj gdje je bila velika većina članova nogometne vlade koja nije dobro dočekala rezultate prijateljskih utakmica Skočićevih izabranika u Sesvetama i Zaprešiću. Međutim, nisu htjeli talasati i kvariti dobru atmosferu pred početka Eura. Sada, kada je akcija gotova - kreće se u konkretnije mjere za spas HR nogometa.

Prvo je Marijan Kustić odradio razgovor sa Zlatkom Dalićem te obavijestio članove IO da izbornik nastavlja voditi Vatrene. To zapravo nije bilo sporno jer je ovisilo samo i isključivo o Dalićevoj odluci.

I dobro da su to riješili što prije i otklonili svaku nedoumicu kako bi imali dovoljno vremena za ono što ih čeka u jesen jer se kreće s pripremama za kvalifikacije za SP 2026. Doduše one počinju sljedeće godine, ali nastupi u Ligi nacija bit će dio pripreme za redizajn Vatrenih.

Nakon što je Dalić stavljen ad acta, na red je došao izbornik Dragan Skočić čiji je mandat na mjestu U21 izbornika prilično neuvjerljiv. Počeo je nastupom na Euru koji je za Hrvatsku završio u grupnoj fazi s jednim osvojenim bodom i bez postignutog pogotka. Upisali smo poraze od Španjolske (0-1) i Ukrajine (0-2) te remizirali s Rumunjskom bez golova.

Kvalifikacije su otvorene pobjedom na Ovčjim Otocima (4-2), remijem s Grčkom (2-2) te dva trijumfa s Bjelorusijom (2-0 i 1-0). U ožujku je svladana Andora (3-0) nakon koje je slijedio debakl od Portugala (1-5). Na to nadovezali su se spomenuti porazi od Irske (2-3) i Švedske (2-5) što je upalilo znak za uzbunu!

Jer, od 11 utakmica Skočić je pobijedio tek Andoru, Ovčje Otoke i dva puta Bjelorusiju. I usput primio 24 komada...

Međutim, nije Skočiću presudio samo rezultat. Jer, i da maknemo neuvjerljive predstave, Hrvatska ima još šanse za odlazak na Euro. Izborniku se zamjeraju potezi poput ovog zadnjeg koji sugerira kako nije dao niti sekunde nastupa Antonu Matkoviću, golgeteru Osijeka i dragulju HR nogometa. Dakle, pozvao je na kraju sezone mladića na desetak dana priprema i onda ga ostavio na klupi u obje prijateljske utakmice! Skočićeva stručnost nije upitna, ali komunikacija s igračima je bila problem cijelo ovo vrijeme.

Da je Skočić bivši čuli smo na marginama druženja u Neuruppinu još uoči prvog nastupa seniora na Euru. Sada će se ta odluka tek provesti u djelo.

Prema našim informacijama dva se kandidata ističu kao favoriti za njegova nasljednika. Prvi je bivši reprezentativac i član Dalićeva stožera Ivica Olić koji uživa veliko povjerenje i simpatije u HNS-u. Drugi je Silvijo Čabraja koji ima svoje zagovornike kod dijela utjecajnih članova IO HNS-a. Mlada reprezentacija nastavlja svoj kvalifikacijski put u rujnu dvostrukim domaćinstvo Ovčjim Otocima i Portugalu i to bi mogla biti ključna utakmica u borbi za prvo mjesto skupine i odlazak na Euro.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

HNSIzvršni odbor HNS-aDragan SkočićEuro U21kvalifikacije za U21 EuroHrvatska U21Ivica OlićSilvijo Čabraja

Ostale Vijesti