REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Turci tvrde: Džeko je raskinuo ugovor s Fenerom i stiže u Hajduk! Poznat i datum objave potpisa?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 09:52

Unatoč svim žrtvama koje je podnio, Edin Džeko je nakon godinu dana odlučio napustiti Fenerbahçe

Prošle sezone Džeko je odbio Al-Ainovih 17,5 milijuna eura godišnje, 35 milijuna eura za 2 godine i potpisao za Fenerbahçe za ukupno 8,4 milijuna eura. Iako je Inter, s kojim je igrao finale Lige prvaka, tada ponudio 5 milijuna eura za ostanak još godinu dana, Džeko je radije zaradio 800 tisuća eura manje u Fenerbahçeu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Unatoč svim žrtvama koje je podnio, Edin Džeko je nakon godinu dana odlučio napustiti Fenerbahçe. Sada će sličnu žrtvu Džeko podnijeti kako bi potpisao i za Hajduk, tvrde turski mediji, bez obzira što i sada na stolu ima ponude sa saudijskim milijunima. Naime, Marko Livaja kao najplaćeniji hajdukovac ima primanja od milijun i pol eura, a procjenjuje se da će i Džeko imati barem tolika s obzirom na to da je zbog Hajuka raskinuo puno unosniji ugovor s turskim velikanom. Teško da možemo pričati o 4,2 milijuna i izjednačavanju ugovora iz Fenera, ali nešto između, bliže Livajinom iznosu, već da.

Prema sada dostupnim informacijama, Džeko bi trebao s Hajdukom potpisati ugovor na dvije godine, koliko, navodno, još misli igrati, nakon čega bi se posvetio poslovima koje je započeo u Dalmaciji, točnije u Splitu i Dubrovniku u kojima ima restoran i hotel. Osim toga, Džeko bi bio bliže obitelji koja mu je u Sarajevu, tako da je prelazak u Hajduk motiviran velikim dijelom smirajem karijere, a ne novcem. Da Džeko ima što za pokazati iako mu je 37 godina vidjelo se i na pripremnoj utakmici u kojoj je Fener slavio 2-1 protiv Petrololua, a baš je sarajevski dijamant zabio jedan gol.

Iako je još uvijek u Turskoj, Džeko bi mogao uskoro biti najavljen kao Hajdukovo novo pojačanje nakon što hajdukovci otputuju na pripreme u Sloveniju, što je danas u 13 sati, ako do transfera bude došlo. Pakira li se Džeko za Dalmaciju pa ga je to zadržalo ili su turski kolege samo bacili još jednu 'patku' da se ima o čemu pisati, vidjet ćemo narednih dana. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ljetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Edin Džeko

Ostale Vijesti