Dami Špehar/Pixsell
Dami Špehar/Pixsell

Skočićevi klinci ostali dužni: U pola sata od debakla do 'ulickanog' poraza

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.06.24. | 19:50

Hrvatska U21 reprezentacija izgubila je u prijateljskoj utakmici od vršnjaka iz Irske (2-3). S obzirom da je u 60. minuti bilo 0-3, ovo i ne zvuči tako strašno

Očekivali smo pobjedu za podizanje reputacije i optimizma, ali Hrvatska U21 reprezentacija izgubila je od Republike Irske u Vrbovcu 2-3. Što još dobro i zvuči, s obzirom kako je mlada hrvatska vrsta izgledala prvih sat vremena, kad su Irci vodili 0-3! Bila je prijateljska utakmica, na kraju sezone, a znamo da hrvatski nogometaši. čak ni ovi mladi, nisu baš obožavatelji takvih dvoboja. Točno je i da je Hrvatska U21 reprezentacija bila bez nekoliko bitnih igrača, da su neki već i u A selekciji, međutim, ne možemo ne primijetiti da su ovakve predstave iz prvog dijela ili prvih sat vremena, svejedno, nedostojne ugleda Hrvatske. Jer, ne samo da je Republika Irska na poluvremenu vodila 0-2 i očitala lekciju izabranicima Dragana Skočića, nego naši mladići nisu niti zapucali na gol! Jedini obećavajući trenutak bio je kad je Marin Ljubičić promašio povratnu loptu Šotičeka, jedinog igrača, koji je zaslužio prolaznu ocjenu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poveli su Irci u Vrbovcu već u 12. minuti. Doduše, ne bi domaći sudac Dragašević pogriješio da je dosudio prekršaj Armstronga nad Grozdanićem, Kolić je zaustavio udarac, ali odbijanac je zabio Moran. No, bilo je jasno od prve minute da su Irci 'nabrijaniji', krenuli su s presingom od samog starta, dok je hrvatska obrana igrala u 'leru'. Brži, viši, jači bili su gosti, dvije minuta kasnije nakon još jedne sjajne akcije povećali su prednost. Curtis je prošao po lijevoj strani, ubacio nisko na peterac, Armstrong je bio strijelac. Robusni Armstrong bio je nerješiva zagonetka na 'male Vatrene'. Kao i većina njegovih suigrača igra u Engleskoj, on konkretno u QPR-u. Dosta ih je pod ugovorom s klubovima iz Premiershipa ili Championshipa, iako rijetki od njih igraju i značajnije uloge u tim sredinama. Međutim, za naše U21 zvijezde i igrače, koji bi danas-sutra trebali biti budućnost A reprezentacije, djelovali su u prvih 45 minuta kao da su prekaljeni premierligaški 'starovi'. Mogla je Republika Irska voditi i većom razlikom, još prije prvog pogotka zaustavio je odlično jedan udarac Kolić, bilo je opasno i nakon tih 0-2, živjeli smo opasno.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Probudila se Hrvatska u nastavku, počela prijetiti, međutim, uskoro se našla u još većem minusu. Lawal je proigrao Emakhua, Katinić se loše postavio, izgubio duel s irskim napadačem, on je zaobišao Kolića i zatresao mrežu. Ali, nakon toga, ipak se vratila boja u lice, prvo Draganu Skočiću, a onda i onima, koji su morali gledati irsko punjenje hrvatske mreže. Intrigatni Matanović, koji je blistao u 'Cvajti' protekle sezone, prvo je dvaput zaprijetio, glavom pa nogom, a onda i zabio. Napokon prava akcija, Sigur za Hodžu, njegova povratna lopta za Matanovića i - gol. Koji je dao krila Hrvatskoj, prošao je Šotiček i zamalo zabio, onda je malo na loptu zakasnio Frigan, visio je u zraku drugi pogodak. Puno zamjena, obostrane, ove hrvatske donijele su više i uskoro smo se vratili u igru. Prekršaj na Bukviću bio je za kazneni udarac, Matija Frigan zabio je s bijele točke svoj prvijenac za U21 reprezentaciju. Definitivno, Hrvatska do 60. i od 60.minute, sasvim druga priča i tih 2-3 izgledalo je bolje od onih 0-3.

Promijenio je Skočić potom i sustav, zaigrali smo s trojicom stopera, pokušali dosegnuti izjednačenje. Nisu 'klinci' to uspjeli, ali barem su malo ulickali taj poraz. Za četiri dana igrat će protiv Švedske, vjerujemo da su izvukli neke lekcije i da će ipak ponuditi više. Ne samo u zadnjih pola sata.

Hrvatska U21 – R.Irska U21 2-3

Vrbovec. Stadion: Gradski. Sudac: Filip Dragašević (Hrvatska).

Hrvatska: Kolić – Sigur (od 89.Lusavec), Katinić, Grozdanić (od 46.Živković), Bukvić – Hodža (od 89.Soldo) - Šotiček, Zvonarek, Crnac (od 60.Frigan) – Ljubičić (od 60.Biuk), Matanović (od 77.Škaričić). Izbornik: Dragan Skočić.

R.Irska: Keeley – MacNulty, Abankwah, O'Riordan – Curtis (od 63, O'Brien), Hodge (od 46.Kenny), Lawal (od 75. Adeeko), Roughan (od 63.Murphy) – Moran (od 85. O'Neill) – Armstrong (od 46. Healy), Emakhu (od 63.Kavanagh). Izbornik: Jim Crawford.

Strijelci: 0-1 – Moran (12), 0-2 – Armstrong (14., Curtis), 0-3 – Emakhu (52, Lawal), 1-3 – Matanović (62., Hodža), 2-3 – Frigan (74.-11 m).

Žuti kartoni: Curtis, Lawal, Abankwah, Keeley, Kenny.

Crveni kartoni: -.



Tagovi

Hrvatska U21Dragan Skočićirska nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti