REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Mbappé : „Ovo je apsolutni horor, stvarno je neugodno“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 08:36

Mbappé je govorio uoči okršaja osmine finala Francuske s Belgijom

Francuska zvijezda Kylian Mbappé požalio se na konferenciji za medije uoči dvoboja osmine finala Francuske protiv Belgije u ponedjeljak na maksu koju mora nositi na terenu zbog slomljenog nosa. Kapetan Francuske kaže da neće biti iznenađen ako se njegov slomljeni nos nađe na meti u teškoj fizičkoj borbi protiv susjeda Belgije u osmini finala na Europskom prvenstvu u Duesseldorfu u ponedjeljak, ali spreman je izdržati bol. Mbappé je slomio nos na početku turnira, ali se vratio za posljednju utakmicu skupine D za Francusku i zabio u remiju 1-1 protiv Poljske noseći masku koju je opisao kao "iritantnu".

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Nisam mislio da će biti, ali igrati s maskom je apsolutno užasno, potpuni horor. Stvarno je neugodno, ali moram samo reći hvala na maski. Stvarno je teško. Ograničava vam vid, a znoj se nakuplja pod njom pa ga morate skinuti kako biste ga pobrisali. Čim ju budem mogao skinuti, to ću učiniti, ali nemam izbora. Takav će biti i moj turnir. Samo tako mogu igrati. U početku mi je bilo teško, nisam baš puno spavao. Proveo sam dvije noći bez sna. Bilo je stvarno teško sjediti na klupi protiv Nizozemske znajući da nisi sposoban pomoći. Osjećao sam se prilično bespomoćno. Ali, na sreću, mogao sam igrati protiv Poljske", rekao je Mbappé .

Mbappé je, prvi put nakon ozljede, rekao medijima da se isprva bojao da bi mogao propustiti ostatak turnira.

“Mislim da ste meta, ako igrate sa slomljenim nosom, a nos još niste operirali. Već je polomljen. Neće se više polomiti, haha. Kada se to dogodilo nisam puno razmišljao o tome. Nisam osjetio da mi je nos slomljen. Kad sam vidio izraz lica njihovog igrača, shvatio sam da nešto nije u redu. Vidio sam se u ogledalu i mislio sam da je loše. Znao sam na što pristajem kada sam odlučio da neću ići kući i da neću na operaciju i da ću igrati. Ali spreman sam dati sve što mogu za ovaj dres i pomoći Francuskoj da ode što dalje. Ako to znači da će me netko udariti po nosu, neka tako i bude."

Mbappé svaki put mijenja maske.

"Zapravo je užasno, užasno igrati se s maskom. Stalno mijenjam maske jer svaki put kad mi nešto smeta, nešto nije kako treba. Prvih nekoliko dana osjećao sam se kao da nosim 3D naočale. Čim se budem mogao riješiti te maske, skinut ću. Ali sada nemam izbora. Ne mogu igrati bez nje. Mrzim je. Stvarno je iritantna i promijenio sam ga više od pet puta. Ali ne tražim isprike jer je to jedini način na koji mogu igrati."



Tagovi

Kylian MbappéFrancuska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti