REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

Bruno Alves ne odustaje: Portugalac će u Grčkoj proslaviti 40. rođendan

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 18:42

Slavni stoper je našao novi angažman u formatu 1+1

Mirovina je ispala iz mode. Barem kada su nogometaši u pitanju. Nakon Radamela Falcaoa koji je stigao u Madrid obući dres Rayo Vallecana, s nogometnog Mercata stiže vijest o još jednom veteran koji ne namjerava objesiti kopačke o kiln.

Bruno Alves upravo je potpisao jednogodišnji ugovor s grčkim Apolonom iz Smirnisa, i tako, sa 39 godina na leđima, opet oživio svoju nogometnu karijeru.

“Zahvaljujem se Apolonu i njegovim čelnicima što su mi dali priliku da igram nogomet još godinu dana, to je za mene jako važno. Dat ću sve od sebe, sretan sam što sam se vratio u Grčku. Imam jednogodišnji ugovor, ali u nogometu se svašta može dogoditi. Ako ove godine sve bude u redu i svi budemo sretni, onda ćemo razgovarati o produžetku na još jednu godinu", rekao je Bruno Alves na predstavljanju u Grčkoj.

Alves je profesionalnu karijeru započeo prije 21 godinu, na početku novog milenija kada je obukao dres Porta. Uslijedile su brojne posudbe po Portugalu i vrlo važno u Grčkoj gdje je Bruno nosio dres AEK-a, tako da je dobro upoznat s nogometom u “koljevki demokracije”

Svoj veliki transfer je ostvario 2010. Godine kada ga je za visokih 22 milijuna eura otkupio Zenit iz St Petersburga, a kasnije je još igrao i Za Fenerbahče, Cagliari, Rangerse, Parmu i portugalski Famalicao,

Što se reprezentacije tiče, Bruni fali svega četiri nastupa do dođe do okrugle stotice, ali je zato tu prilično impresivna statistika od čak 11 pogodaka, premda se radi o stoperu stare škole.




Tagovi

Bruno AlvesApollonPortugal

Ostale Vijesti