REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

VIDEO Füllkrug u sudačkoj nadoknadi donio prvo mjesto Njemačkoj, Mađari u 100. minuti zabili za pobjedu

ned. 23.06.24. | 22:55

Na kraju, Nijemci su osvojili skupinu, Švicarska ide dalje s pozicije broj dva, dok se Mađari imaju pravo nadati prolasku kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi

Dvije izuzetno dramatične utakmice vidjeli smo u raspletu skupine A na Europskom prvenstvu.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njemačka je pogotkom u sučevom dodatku izvukla remi 1-1 protiv Švicarske te tako osvojila prvo mjesto u skupini A i zajedno sa Švicarskom ide u osminu finala, dok je Mađarska zadržala izglede za plasman dalje pobjedom 1-0 protiv Škotske koja je eliminirana.

Vodstvo Švicarskoj donio je Dan Ndoye pogotkom u 28. minuti, a konačnih 1-1 postavio je Niclas Füllkrug u 92. minuti.

Švicarska - Njemačka 1-1

Stadion: Frankfurt Arena; Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Strijelci: 1-0 Ndoye (28., Freuler), 1-1 Füllkrug (90+2., Raum)

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (HTV)

U drugom večerašnjem dvoboju skupine A, Mađarska je u Stuttgartu pobijedila Škotsku 1-0 (0-0) i time došla sasvim blizu prolaska u osminu finala.

Pogodak odluke postigao je Kevin Csoboth u 100. minuti čime je Mađarska skočila na treće mjesto ljestvice s tri boda. Vjerojatno će to biti dovoljno za prolaz dalje, no Mađari ostaju na čekanju. Žele li proboj dalje moraju biti bolji barem od dvije preostale trećeplasirane reprezentacije na prvenstvu. Škotska je posljednja i završila je s nastupom na prvenstvu.

Utakmica je bila najlošija u dosadašnjem tijeku prvenstva. Mirno je bilo sve do 90. minute kada su Mađari kreirali najbolju šansu dotad na dvoboju. Schaefer je ušao u šesnaesterac i gađao bliži kut, ali je Gunn obranio. Trebalo se ući u nadoknadu susreta da krene ludnica na travnjaku pa je prvo zaprijetio Szoboszlai, dok se u 92. minuti zatresla škotska vratnica. Csoboth je pucao, ali i ostao centimetrima udaljen od pogotka.

U posljednjim minutama su jurili i jedni i drugi, a ogled je odlučen u 100. minuti. Mađari su izveli kontranapad u kojem je Sallai poslao povratnu loptu, a Csoboth je napokon pogodio mrežu za veliko slavlje Mađara i pad Škotske.

Škotska - Mađarska 0-1

Stadion: Stuttgart Arena, Sudac: Facundo Tello (Argentina)

Strijelci: 0-1 Csoboth (90+10., Sallai)

Pogodak pogledajte OVDJE (HTV)




Tagovi

EUROEuro 2024NjemačkaNjemačka nogometna reprezentacijaŠvicarskaŠvicarska nogometna reprezentacijaŠkotskaškotska nogometna reprezentacijaMađarskaMađarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti