Midzor/Pixsell
Midzor/Pixsell

Goluža preuzima Crnu Goru? “Ako žele dobro reprezentaciji, postavit će ga za izbornika! Dočekali bi ga kao kralja”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 10:30

Proslavljeni hrvatski rukometaš kandidat je za izbornika reprezentacije koju je do prije nekoliko dana vodio Vlado Šola

Nakon što je Vlado Šola podnio ostavku poslije eliminacije Italije iz doigravanja za Svjetsko prvenstvo, crnogorske bi rukometaše u budućnosti mogao voditi još jedan Hrvat.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U pitanju je Slavko Goluža, koji je nedavno preuzeo kuvajtsku Al-Qadsiju. Momčad je to koja također ima crnogorske rukometaše. Tu je crnogorski reprezentativac Vasilije Kaluđerović, ali i Vladan Lipovina koji je napustio reprezentaciju dok je izbornik bio Zoran Roganović, a odbio se vratiti kad je došao Šola, a u Al-Qadsiji je i trener vratara Vlatko Đonović. Crnogorski Dan je objavio da je Goluža kandidat za vođenje Crnogoraca, a on je za Portal RTCG rekao:

"Bila bi mi čast voditi momčad u onakvoj atmosferi u Morači. To je sve što sada mogu reći."

Niti nama nije bio pretjerano rječit pa smo okrenuli broj njegova igrača, nekadašnjeg crnogorskog reprezentativca Vladana Lipovine.

"Nisam se čuo s ljudima iz Saveza, ali vidim da svi crnogorski mediji pišu da je Slavko kandidat i mislim da bi on bio idealna opcija za tu poziciju. Ono što Crnoj Gori godinama nedostaje jest da netko dođe, posloži sve, uvede disciplinu, a Goluža to zna i može. Mislim da bi ga dočekali kao kralja bude li došao na mjesto izbornika."

Bi li to i vas eventualno vratilo u reprezentaciju?

"Mislim da je vrijeme ipak za mlađe."

Kakva vam je suradnja s Golužom u Kuvajtu?

"Odlična. Nisam imao priliku ranije raditi s njim i oduševio me. Zna, želi raditi, želi pomoći i pokazati. Imamo trenutno sedam pobjeda u sedam utakmica, sada kreće play-off za prvaka i imamo visoke ciljeve. Igrači koji nisu navikli na naš način rada, ovaj europski ili balkanski, svejedno prihvaćaju sve njegove zadatke. Znaju tko je Goluža u rukometu i koliko ih može naučiti."

Dakle, možemo zaključiti da bi po vama on bio najbolja opcija za izbornika Crne Gore?

"Apsolutno. Ako žele dobro crnogorskom rukometu, on bi trebao postati novi izbornik Crne Gore", zaključio je iskusni crnogorski desni bek.

Lopta je sada kod Crnogorskog saveza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slavko Golužacrnogorska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti