MRK Sesvete
MRK Sesvete

Novi pad Nexea: Vorijeve Sesvete stigle do prvog finala Kupa u povijesti kluba!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 19:22

Sjajnu predstavu prikazala je momčad koju vodi bivši hrvatski reprezentativac Igor Vori izborivši povijesni uspjeh.

Rukometaši Zagreba i Sesveta izborili su plasman u finale 32. izdanje rukometnog Kupa Hrvatske. Zagreb je u polufinalu završnog turnira koji se održava u porečkoj dvorani Žatika pobijedio Bjelin Spačvu sa 30-20 (14-8), dok su Sesvete u prvom polufinalnom ogledu porazile Nexe sa 32-23 (17-9).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za Zagreb će to biti 31. finale, a do sada je slavio 29 puta, dok su Sesvete već samim ulaskom u finale ostvarile najveći uspjeh u povijeti kluba. Aktualni hrvatski prvak i pobjednik Kupa nije imao previše problema protiv Spačve. Na poluvremenu je vodio sa šest razlike (14-8), u 40. minuti sa +10 (22-12), a dvije minute kasnije i sa najvećih 11 golova plusa (23-12). Na koncu je završilo s uvjerljivih 30-20.

Zagreb su do pobjede predvodili Miloš Kos sa sedam golova i Timur Dibirov sa šest, dok su Filip Glavaš, Aleks Kavčić i Ivan Čupić dodali po tri gola. Zagrebovi golmani sakupili su 15 obrana, Ante Grbavac devet, a Matej Mandić šest.

U redovima vinkovačkog sastava najefikasniji su bili Vlado Matanović sa četiri, te Patrik Maroš i Marin Greganić sa po tri gola. U prvom polufinalu Sesvete su porazile Nexe sa 32-23 izborivši finale po prvi put u svojoj povijesti. Sjajnu predstavu prikazala je momčad koju vodi bivši hrvatski reprezentativac Igor Vori izborivši povijesni uspjeh.

Nexe je bolje ušao u susret, poveo je 2-0 i 3-1, no Sesvete su izjednačile na 3-3, a zatim u 12. minuti povele sa 4-3 i do kraja susreta više nisu ispuštale prednost. U 21. minuti Vorijeva momčad je imala +7 (12-5), a u posljednjim trenucima prvog dijela i velikih osam razlike (17-9).

Sesvete su i nastavku držale visok ritam igre, svi kotačići funkcionirali su savršeno. U 48. minuti prednost je narasla na 10 razlike (26-16), a minutu kasnije i na najvećih + 11 (27-16). U nastavku susreta Našičani su tek malo ublažili poraz na konačnih 32-23.

Sesvete su do pobjede predvodili Davor Gavrić, Ivan Dumenčić i Patrik Hršak sa po šest golova, dok je Nikola Jelovčić zabio pet golova. Filip Perić je sakupio osam obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Manuel Štrlek i Ognjen Cenić sa po pet golova, dok je Luka Moslavac dodao sa četiri gola. Finale je na rasporedu u subotu 18. svibnja u 17.00 sati. Zagreb je rekorder po broju osvojenih naslova u Kupu. Do sada je bio pobjednik 29 puta, dok je dva puta pobjednik bio Metković.

(Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MRK SesveteHrvatski rukometni kup

Ostale Vijesti