REUTERS/Damien Eagers
REUTERS/Damien Eagers

VIDEO Irci izviždali englesku himnu pa primili dva gola, Gruzija 'razbila' Češku!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.09.24. | 19:46

Odigrane su utakmice u B, C i D diviziji Lige nacija.

Reprezentacija europskog viceprvaka Engleske otvorila je B diviziju Lige nacija 2-0 pobjedom u Dublinu nad ljutim rivalima Irskom. Navijači Irske su uoči utakmice zaglušujućim zvižducima "počastili" intoniranje suparničke himne. Iste one himne koju privremeni izbornik Gordog Albiona Lee Carsley nije htio pjevati, s obzirom na to da je, iako rođeni Englez, igrao za reprezentaciju Irske čak 40 puta.

Video intoniranja engleske himne pogledajte OVDJE (SportKlub).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Englezi su pod njegovim vodstvom dobro otvorili utakmicu, a oba pogotka zabili su do 26. minute. Prvo je zabio Declan Rice u 11. koji je 15 minuta kasnije asistirao povratniku u redove Tri lava, Jacku Grealishu. Iz poštovanja prema Irskoj, za koju je upisao tri seniorska nastupa s obzirom na korijene koje vuče iz te zemlje, Rice gol nije slavio. Grealish zato jest...

Engleska u drugom kolu dočekuje Finsku koja danas, u kasnijem terminu, gostuje kod Grčke.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (SportKlub)

U Grupi 1 B divizije reprezentacija Gruzije je s čak 4-1 pobijedila Češku u Tbilisiju. Golijadu je otvorio Hviča Kvarachelija iz jedanaesterca u 33., a u periodu od 53. i 66. minute Gruzijci su zabili još tri gola. Čakvetadze prvi, Mikautadze drugi i Kočorašvili treći. Konačni rezultat postavio je Kalvach u 80.

S istim rezultatom Armenija je u C diviziji svladala Latviju, a Ovčji Otoci i Sjeverna Makedonija odigrali su bez pobjednika (1-1).

U D diviziji favorit natjecanja Moldova na domaćem je terenu s 2-0 bila bolja od Malte.



Tagovi

Engleska nogometna reprezentacijairska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti