Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Rudeš prvi put na svom stadionu, Bukvić zadnji put sa starim ugovorom (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 08:18

HNS je dao zeleno svjetlo, a Osijek se složio da Rudeš bude po prvi put u povijesti domaćin nekoj utakmici elitnog razreda HR nogometa na svom stadionu (16.30, MAXSport 1)

Čini se kako su u Osijeku skinuli jednu brigu manje. Sportski direktor Jose Boto potvrdio je da su se pregovori oko novog ugovor s Domagojem Bukvićem primakli kraju i da bi uskoro mogao slijediti potpis.

“Uskoro ćemo imati dobre vijesti, možda već sljedeći tjedan. Na dobrom smo putu”, rekao je Boto koji je izašao pred medije uoči odlaska momčadi na gostovanje u Rudeš. Njegove riječi potvrdio je i sam Bukvić:

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Moji predstavnici i ja smo u komunikaciji sa sportskim direktorom i očekujem da će to uskoro biti riješeno”.

Što se tiče Rudeša, Bukvić je pozvao na maksimalan pristup.

“Nikoga ne podcjenjujemo i moramo ući maksimalno ozbiljno u utakmicu i osvojiti tri boda. Ovaj put nam se ne smije dogoditi ono što je bilo ljetos".

A ljetos je Osijek gubio 0-3 pa okrenuo na 4-3. Inače, potvrdili su se napisi Germanijaka da će Zoran Zekić morati bez Marka Malenice. Protiv Rudeša sigurno, a čini se kako je ozljeda ozbiljnije naravi pa bi Franko Kolić mogao dobiti priliku do kraja sezone čuvati vrata Osijeka.

Osim Malenice, nema Barešića, Fućka, Drambajeva i Branštetera koji su na listi ozlijeđenih.

S druge strane, Rudeš će konačno zaigrati u elitnom razredu hrvatskog nogometa na svom stadionu. HNL je upalio zeleno svjetlo, Osijek se složio i Mladina ide hvatati bodove na dobro poznatom mjestu.

“Imamo nekih problema. Bilo je bolesnih ali nadam se da ćemo složiti momčad koja će biti konkurentna Osijeku na našem terenu po prvi put u Hrvatskoj nogometnoj ligi”, poručio je Davor Mladina otkrivši kako su mu igrači uzbuđeni zbog te činjenice.

Za sudar s Osijekom neće biti Latkovića i Srbljinovića, upitan je Jan Doležal odnosno neki čija razina forma ne zadovoljava trenera Rudeša.

Iako je termin nezgodan, u Rudešu očekuju puno svojih navijača.

“Nadam se da će nam pomoći a da ćemo se mi odužiti dobrim rezultatom”, zaključio je Mladina.

Utakmica na ŠC Rudeš počinje u 16.30 sati, sudi je Ante Terzić iz Podstrane s pomoćnicima: Alenom Jakšićem (Split) i Nikolom Kečkišem (Virovitica). Četvrti sudac je Patrik Kolarić (Čakovec), VAR je Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Bojan Zobenica (V. Gorica).

OČEKIVANE POSTAVE:

Rudeš (4-2-3-1)

Osijek (4-2-3-1)



Tagovi

NK RudešNK OsijekHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti