Luka Batelić/Pixsell
Luka Batelić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Kad je stoper najbolji igrač, sve je jasno! Jedino pozitivno, nisu primili gol

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 15.05.24. | 21:33

Skromna i siromašna Dinamova predstava, u kojoj se pamti tek jedna Hoxhina greda. Jakirović vratio stari sustav, Modri bili bezopasni

Ovako smo ocinenili igrače Dinama u prvoj utakmici finala Kupa protiv Rijeke (0-0). Tko je po Vama bio dobar, tko manje dobar u Dinamovoj momčadi?

Ivan NevistićVratar
Ovaj put nije bio Dinamov junak. Razlog? Nije ni mogao biti, Riječani su rijetko pogađali okvir njegova gola. Ili blizu njega. Najbliži je bio Toni Fruk, pogodio je vratnicu, u toj situaciji Nevistić je bio nemoćan, nije mu taj udarac išao na dušu. Da je i ušlo, ne bi bio kriv. Ostalo je uglavom prohujalo pokraj ili preko vrata, a nije bilo previše prilika niti za istrčavanje i izbijanje lopte. Suigrači su mu često vraćali lopte, nekad i u teškim situacijama, tu je bio miran i siguran, tek je pred kraj dvoboja dopustio sebi krivo dodavanje, ipak, Riječani iz tog 'poklona' nisu napravili ništa.
Ocjena
6
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Odigrao je na desnom boku, bez većih zamjerki. Dapače. U zadnjim je sekundama utakmice zasmetao Mirku Mariću u gol šansi, a prije toga nije niti dopustio suparničkim igračima da se previše približe Nevistiću. Po njegovoj je strani igrao Marko Pjaca, nije se previše naigrao, što i njemu i Ristovskom, koji mu je pomagao, daje veliki plus. Pamti se i jedan odličan prodor kroz riječku obranu, u maniri pravog virtuoza, ali izgubio je ključan duel i nije uspio završiti obećavajuću šansu.
Ocjena
6.5
Kevin Theophile-CatherineObrana
Jako dobra partija najboljeg Dinamova igrača u ovom finalu. Bio je pravovremen, nije mu se potkrao neki kiks, kakvi su mu se znali događati. Osim što je bio na svakoj lopti tamo gdje je trebao biti, u svom šesnaestercu, nerijetko je znao izaći i do centra i tamo presijeći napad Riječana, a onda proigrati suigrače prema naprijed. Pamtimo i jedan sprint prema svojim vratima, kad je stigao do lopte prije Rijekinih igrača, dodao Nevistiću i iznudio pljesak Maksimira. Rijekini napadači nisu se kraj njega previše naigrali.
Ocjena
7
Stefan RistovskiObrana
Često mu Jakirović mijenja pozicije, a na stoperskoj se dobro snalazi. Odigrao je korektno, više-manje bez neke greške, ali i bez puno izravnih duela s riječkim napadačima, koji su rijetko dolazili u šesnaesterac. Smireniji nego inače, smanjio nervozu, što mu je isto plus.
Ocjena
6
Takuya OgiwaraObrana
Najavio je da će odigrati svoju najbolju utakmicu dosad i pokazati se Dinamovim navijačima u pravom svjetlu, ali bio je daleko od toga. Imao je jedan pokušaj u nastavku, loše je završio akciju, udarcem u vanjski dio mreže, bilo je i boljih rješenja. Nije odskakao ni brzinom, ni rješenjima, išao na sigurno, bez rizika, ne prečesto na supraničkoj strani terena. A na svojoj strani igrališta imao je i propusta, mogao bolje reagirati kod Frukova udarca. Od njega se ipak očekuje više.
Ocjena
6
Petar SučićVezni red
Igrao do 63.minute. Ništa posebno, odradio posao u defenzivi, prema naprijed - malo toga. Gledali smo i njega u puno boljim izdanjima, nije bio odveć siguran u predaji lopte, nije dolazi iz drugog plana, što je u zadnje vrijeme znao raditi. Ne pamti se nijedan veliki potez, ali ni neka velika greška. Baš onako -čisti prosjek. Prolazna ocjena.
Ocjena
6
Josip MišićVezni red
Dobra predstava Dinamove radilica i pokretača veznog reda. Ne na njegovoj najvišoj razini, ali veći dio utakmice kontrolirao sredinu terenu, prekidao Rijekine i započinjao Dinamove akcije. Međutim, malo toga su njegovi suigrači kasnije producirali u neke ozbiljnije prilike. Po običaju zaustavio je neko udaraca, blokirao ih, nedostajalo mu je rješenja kad je donio loptu do suparničkog šesnaesterca.
Ocjena
6.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 57.minute. Malo smo toga opasnoga vidjeli od njega, nedorečen, nekonkretan. I kad je izgledalo da ima otvoren prostor i nekoliko rješenja, često je izabaro ono najlošije i prodao nekoliko lopti u obećavajućim situacijama. Nije bilo puno prostora za prolazak kroz riječku obranu i nije se tu najbolje snalazio. No, ne može mu se oduzeti energičnost, dosta trke i doprinosa u defenzivi, nekoliko oduzetih lopti u začetku riječkih akcija. Ukupno, skromno!
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 89.minute. U prvom poluvremenu rezerviran, bez ideje i rješenja, kao da je igrao u nižoj brzini. U nastavku se probudio, pronašao način kako da u svojem, specifičnom trku prođe kroz riječke linije i stigne blizu završnici. Prvi pokušaj imao je u 63.minuti, Zlomislić mu je obranio, onda je odlično osvojio loptu i proigrao Ademiju, možda je mogao dodati Kaneku, koji je bio u boljoj poziciji. Poslije je još dva-tri puta dobro krenuo, ali nije bilo završnice. Dinamov 'umjetnik' nije bio inspiriran kao što inače zna biti.
Ocjena
6
Arbër HoxhaNapad
Igrao do 63.minute. Najopasniji i najraspoloženiji igrač, pogotovo u prvom dijelu. Krenuo je sjajno, prvi mu je udarac obranio Zlomislić, drugi je završio u bloku, a treći na gredi. Prava bomba, neobranjiva bi bila da je išla malo niže! Borio se, išao na svaku loptu, dok su suigrači bili 'pod kočnicom', on je bio 'na motoru', u oba smjera. U nastavku se malo ugasio, nije više bio tako raspoložen, ali dojam da je ipak prerano zamijenjen. Jer, i takav je bio rijetka opasnost za Rijekinu zadnju liniju.
Ocjena
6.5
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 89.minute. Jedna od nalošijih predstava najboljeg Dinamovog igrača ove sezone. Ništa mu, baš ništa, nije polazilo od noge, štogod je zamislio završavalo je u riječkom posjedu. Vidi se da mu bolje odgovara ona igra s dvojicom napadača, jer navike je zadržao, vraćao se po loptu, bio daleko od zone egzekucije, ali ni tamo gdje ordinirao nije bio produktivan. Mučio se, gubio lopte i duele, daleko do Petkovića, koji je ove sezone toliko puta vukao Dinamo u najvažnijim utakmicama.
Ocjena
5
Takuro KanekoNapad
Igrao od 57.minute. Donio novu dozu energije, nekoliko puta bio u dobroj poziciji, nije dobio pravu loptu kad je mogao. Pokušao proći, pokušao pucati, nije prošlo. Sve što je napravio nije bilo dovoljno za neki važan, presudan potez. Skromno, ali bilo je i lošijih.
Ocjena
6
Gabriel VidovićNapad
Igrao od 63.minute. Osim jednog prodora u samoj završnici, kad je izostalo dobro dodavanje za realizaciju, nije pokazao puno. Ali, donio jest loptu pred Rijekin šesnaesterac nekoliko puta, međutim, ovo jednostavno nije bila večer Dinamovih napadača, uklopio se i Vidović u tu priču. Ipak, svi će se složiti da je Hoxha bio puno opasniji dok je bio na terenu.
Ocjena
6
Arijan AdemiVezni red
Igrao od 63.minute. Njegovim ulaskom Dinamo je opet uspostavio dominaciju, njegov autoritet važna je stavka Dinamove igre u ovakvim utakmicama. Međutim, nije ni on ponudio previše prema naprijed, osim one jedne situacije, kad ga je Baturina proigrao u šesnaestercu, nije se najbolje snašao.
Ocjena
6
Sandro KulenovićNapad
Igrao od 89.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Marko RogVezni red
Igrao od 89.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Jedino što je dobro jest da Dinamo nije primio gol. Dakle, dovoljan je i jedan u Rijeci, čak i remi 1-1, 2-2... Dinamu donosi Kup. Promijenio je sustav, vratio na staro, ali to nije izgledalo dobro, bila je ovo jedna od najlošijih Dinamovih izvedbi zadnjih tjedana i mjeseci. Premalo konkretnih pokušaja, premalo šansi, kao da je cilj ove utakmice bio ne izgubiti, odnosno, ne primiti gol. Jer, nije niti njegova obrana puno toga dopustila Riječanima. Dojam je da je prerano mijenjao Hoxhu, prekasno ubacio Kulenovića.
Ocjena
6



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti