REUTERS/Ray Stubblebine
REUTERS/Ray Stubblebine

Vinsanity leti pod svod Barclays Centra

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.05.24. | 11:02

U NBA ligi igrao je u četiri različita desetljeća!

NBA momčad Brooklyn Nets najavila je kako će tijekom iduće sezone umiroviti dres broj 15 Vincea Cartera, košarkaša koji je u tom klubu, tadašnjem New Jerseyju, igrao od 2004. do 2009. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ranije je ovaj klub umirovio dresove Billa Russella, na razini kompletne lige, Bucka Williamsa, Juliusa Ervinga, Billa Melchionnija, Johna Williamsona, Jasona Kidda i dres s brojem 3 legendarnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića koji je ostavio duboki trag u ovom klubu.

Danas 47-godišnjeg Cartera na NBA draftu 1998. je izabrao Golden State u kojem nikada nije zaigrao. Njegov prvi klub u karijeri bio je Toronto nakon kojeg je preselio u New Jersey. Osmerostruki All-Star igrač još je u bogatoj karijeri nastupao za Orlando, Phoenix, Dallas, Memphis, Sacramento i Atlantu.

Carterova NBA karijera trajala je 22 godine te je jedini igrač u povijesti NBA lige koji je igrao kroz četiri različita desetljeća. Zajedno s Kiddom je u vrijeme igranja za New Jersey dva puta doveo klub do drugog kruga doigravanja Istočne konferencije, a tijekom pet sezona u New Jerseyju propustio je tek 11 utakmica. Prosječno je u tom klubu postizao 23.6 poena po susretu uz 5.8 skokova, 4.7 asistencija i 1.2 ukradenu loptu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)



Tagovi

Vince CarterBrooklyn NetsNBA

Ostale Vijesti