Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Matej Horvat za Germanijak: „Cijela finalna serija je vrhunska, a kvaliteta momčadi podjednaka“

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 16.05.24. | 08:02

Pred majstoricu futsalskog finala porazgovarali smo s bivšim prvotimcem Futsal Dinama, Olmissuma i hrvatske reprezentacije, Matejom Horvatom.

U petak s početkom u 20.15 u KC Dražen Petrović očekuje nas posljednja, peta utakmica finala prvenstva Hrvatske u futsalu. Draženov dom još jučer je rasprodan, te će više od četiri tisuće Dinamovih i stotinjak Olmissumovih navijača pokušati pogurati svoje momčadi do naslova prvaka države.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A među publikom svoje mjesto će pronaći i bivši hrvatski reprezentativac, ali i bivši član oba kluba Matej Horvat. Ovaj još uvijek mladi (30) Zagrepčanin na žalost mnogih ljubitelja futsala umirovio se od aktivnog igranja nakon Eura 2022. u Nizozemskoj kojeg je, između ostalog, obilježio Horvatov gol rabonom u prvom kolu grupne faze natjecanja protiv Poljske.

Nakon završenog prvenstva Horvat, tada još igrač Olmissuma, podvrgnuo se operaciji koljena, a to je ujedno bio i kraj njegove profesionalne karijere u futsalu. Početkom sezone pojavila se vijest da se Horvat vraća na futsalske terene, u dresu zagrebačkog trećeligaša Zagreb 92, no, iako mu je s operiranim koljenom sve u redu, Horvat se posvetio poslovnoj karijeri, a futsal i mali nogomet povremeno zaigra sa svojom malonogometnom ekipom na raznim turnirima diljem Zagreba i okolice.

Horvata smo kontaktirali dan prije odlučujuće utakmice kako bi nam najavio petu utakmicu finala između njegova dva bivša kluba Futsal Dinama i Olmissuma.

„Cijela finalna serija je bila vrhunska. Tko god je gledao jednu od četiri dosadašnje utakmice, mogao je uživati u njima. Drago mi je da je serija stigla do pete utakmice, majstorice i da će se odigrati u ispunjenom Draženovom domu. Svi se sjećamo prošlosezonskog spektakla iz Cibone. I u petak nas očekuje puna dvorana. Jedva čekam utakmicu!“, rekao nam je u uvodu razgovora Horvat koji je u karijeri osvojio tri naslova prvaka Hrvatske – 2014. s Alumnusom te 2020. i 2021. s Olmissumom. U Futsal Dinamu je proveo dvije sezone u kojima je igrao polufinale prvenstva. Ukupno je za Plave upisao 55 nastupa i zabio 26 golova.

Kome bi dao prednost u ovoj utakmici?

„Iskreno – nikome. Izuzev treće utakmice finala, sve su bile vrlo izjednačene i jednostavno ne mogu prednost u ovoj utakmici dati niti jednom klubu. Ok, Dinamo će imati publiku na svojoj strani, ali mislim da prednost navijača u ovakvoj utakmici neće biti presudna“, rekao je Horvat i dodatno obrazložio svoju 'neodlučnost':

Kvaliteta je podjednaka, obje momčadi imaju odlične četvorke. Momčad Olmissuma se dosta promijenila u odnosu na prošlu sezonu. Antonio Sekulić i Josip Jurlina su dodatno napredovali i žele pokazati da mogu kao glavni igrači u momčadi osvojiti prvenstvo. Dinamo je konstantan, ima praktički istu momčad kao i lani. Olmissumu, doduše, fale kartonirani Duje Kustura i Bruno Žilić, ali osobno očekujem jednu vrlo izjednačenu utakmicu u kojoj će, kao i do sada, odlučivati nijanse“.

Zanimalo nas je koji će biti ključni dueli za pobijediti u ovoj utakmici?

„Obje momčadi baziraju se na igru na pivota, tako da će glavni zadatak za oba trenera biti zaustaviti udarni napadački dvojac obje momčadi, Luku Perića i Antonija Sekulića. Olmissumu fali Kustura i zanima me tko će uz Josipa Juretića biti zadužen za čuvanje Perića“.

Hrvatska je nedavno izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistan, prvo nakon 24 godine odsustva...

„Momčad se dosta promijenila u odnosu na Euro 2022 kada sam bio dio reprezentacije. Osobno mislim da u ovoj reprezentaciji i dalje ima mjesta za igrače poput, recimo, Tihomira Novaka i Josipa Sutona koji su, unatoč poznim godinama, i dalje među našim najboljim igračima. Mišljenja sam da bi njihovo iskustvo bi dobro došlo ovoj pomlađenoj momčadi. No, Hrvatska i bez njih ima kvalitetu. Neizmjerno mi je drago jer smo se plasirali u Uzbekistan. Mislim da nam je objektivan cilj prolazak skupine, a dalje je sve moguće. Jedva čekam počekat!“.

Za kraj pitali smo ga najteže pitanje – za koji od svoja dva bivša kluba ćeš navijati u odlučujućoj utakmici finala?

„Bit ću diplomat i odgovor zadržati za sebe“, zaključio je Horvat razgovor uz smijeh.

Svi oni koji nisu uspjeli nabaviti ulaznicu za petu utakmicu finala moći će je pratiti na programu MaxSport1.



Tagovi

Futsalprvenstvo hrvatske u futsaluFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMNK OlmissumOlmissumMatej Horvat

Ostale Vijesti