Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Olmissumu i Sekuliću nagrade Grada Omiša - hoće li ponoviti uspjeh u 2024.?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 11:33

Hrvatski reprezentativac od iduće sezone nosit će dres Anderlechta. No, prije toga očekuje ga majstorica ovosezonskog finala.

Dan nakon jedne od najdramatičnijih domaćih futsalskih utakmica u posljednjih par sezona i pobjede Futsal Dinama nad Olmissumom boljim raspucavanjem šesteraca, u kongresnoj dvorani omiškog hotela Plaža dodijeljene su nagrade Grada Omiša u sportu za prošlu 2023. godinu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najboljom sportašicom grada na ušću Cetine za 2023. proglašena je Ana Juginović iz boćarskog kluba Naklice. Najbolji sportski trener je Ante Terze iz NK Omiša, a najperspektivniji sportaš Duje Pavešković iz boćarskog raffa kluba Tuagre.

Dvije, ipak, najzvučnije nagrade pripale su Olmissumu. Dvostruki prvak Hrvatske u futsalu i aktualni finalist Olmissum dobio je nagradu za najbolju sportsku udrugu Omiša, a pivot Olmissuma i hrvatski futsalski reprezentativac Antonio Sekulić proglašen je najboljim sportašem Omiša u prošloj godini.

Olmissum je, podsjetimo, prošle godine stigao do finala prvenstva Hrvatske u futsalu u kojem je s 1-3 u pobjedama izgubio od Futsal Dinama. Ova dva takmaca nalaze se i u ovosezonskom finalu, trenutni rezultat je 2-2 u pobjedama, a peta, odlučujuća utakmica igra se u petak (17. svibnja) pred više od četiri tisuće gledatelja u zagrebačkom KC Dražen Petrović.

Sekulić je za 2023. već dobio CroFutsalovu nagradu za najboljeg hrvatskog igrača futsala, a i u tekućoj sezoni nositelj je Olmissumove igre. U redovnom dijelu sezone zabio je 22 gola, u doigravanju pet, u Ligi prvaka šest, a u Superkupu dva. Dakle, u tekućoj sezoni Sekulić je na 35 pogodaka za Olmissum, a pred njim je još jedna, odlučujuća utakmica finala Ovaj 25-godišnjak iz Slavonskog Broda bio je i jedan od ključnih kotačića hrvatske A reprezentacije u plasmanu na Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu i listopadu ove godine igra u Uzbekistanu.

Sekuliću će taj dvoboj biti posljednji u dresu Olmissuma budući da će od iduće sezone, nakon pet godina u gradu na ušću Cetine, braniti boje belgijskog prvaka Anderlechta.

Nesumljivo, bez obzira na to hoće li Olmissum iznenaditi Dinamo u 'grotlu' Draženovog doma ovog petka, Sekulić i Olmissum bi mogli ponoviti prošlogodišnji uspjeh, a među laureate bi se trebao uvrstiti i Frane Despotović, trener Olmissuma koji je Omišane ove sezone vodio do finala Kupa i (minimalno) finala prvenstva, samim time i novog plasmana u Ligu prvaka.... (N.R.)




Tagovi

FutsalfutsalMNK OlmissumOlmissumFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebAntonio Sekulićprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti