Matko Begovic/PIXSELL
Matko Begovic/PIXSELL

Sekulić se oprostio od Ribnjaka: „Dinamo je pokazao da zna igrati finala“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 09:25

Pivot Omišana odigrao je pretposljednju utakmicu za svoj klub i posljednju u Omišu.

Sve je bilo spremno za Olmissumov treći naslov prvaka. Ribnjak je bio raspordan do posljednjeg mjesta, a momentum na strani Zeleno-plavih. Kako i ne bi kada su prvo u grotlu Doma sportova II svladali Futsal Dinamo s 2-0 i izjednačili finalnu seriju, onda u trećoj utakmici, prvoj na domaćem parketu, pobijedili 6-0 i došli na korak do trećeg naslova. Jedan od ključnih igrača u prethodne dvije Olmissumove titule bio je reprezentativni pivot Antonio Sekulić, 25-godišnjak iz Slavonskog Broda koji će od iduće sezone nositi dres belgijskog prvaka Anderlechta. Sekulić se prije utakmice oprostio od omiške publike, dobio je i posebnu plaketu kao zahvalu za sve što je donio klubu iz grada na ušću Cetine. Svi iz domaćeg tabora, uključujući i njega, nadali su se kako će mu to biti posljednja utakmica u zeleno-plavom dresu. No, slavlja i zasluženog odmora, 'Seku' očekuje još jedna utakmica finala, majstorica, u ispunjenom KC Dražen Petrović.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Utakmica dostojna finala. Pokazali smo sve najbolje što hrvatski futsal trenutno može pokazati. Čestitam Dinamu na pobjedi. Nadoknadili su 0-2 i pokazali da znaju igrati finala. Nije bilo lagano danas doći u Ribnjak, u utakmicu koja nam može donijeti titulu, i na kraju pobijediti. Bili su sretniji i spretniji. Čestitam svojim suigračima na vrhunskoj utakmici. Idemo se odmoriti. U Zagreb stižemo otvorenog garda. Idemo osvojiti titulu", rekao je nakon utakmice Antonio Sekulić.

Ova dva takmaca susrela su se i u prošlosezonskom finalu. Futsal Dinamo je na kraju slavio s 3-1 u pobjedama, a posljednje dvije ostvarene su u ispunjenom Draaženovom domu u kojem će se igrati i peta utakmica ovosezonskog finala. To će, ujedno, biti i osma međusobna utakmica sezone između Futsal Dinama i Olmissuma.

„Utakmica je bila 50-50. Imali smo prednost od 2-0, ali Dinamo je pokazao da zna igrati finale. Preokrenuli su, ali smogli smo snage i vratili smo se, dogurali do tih šesteraca, iako je Dinamo mogao i ranije riješiti utakmicu. Šesterci? Pucali smo ih četiri puta ove sezone, tri puta smo izgubili. To je sport“, rekao je Sekulić na svojem oproštaju od SD Ribnjak, dvorane u kojoj je proveo posljednjih pet sezona. (N.R.)



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsaluMNK OlmissumOlmissumFutsal DinamoMNK Futsal DinamoAntonio SekulićDinamo Zagreb

Ostale Vijesti