Matko Begovic/PIXSELL
Matko Begovic/PIXSELL

Đulvat: „Kada nas otpišu, u nama kao da proradi inat“; Despotović: „Učinit ćemo sve da Dinamu pokvarimo feštu“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 08:45

Olmissum i Futsal Dinamo sinoć su odigrali utakmicu koja je okarakterizirana pravom promocijom futsala. Olmissum je vodio 2-0, Dinamo preokrenuo na 3-2, a Plavi su petu utakmicu finala izborili tek nakon boljeg raspucavanja šesteraca.

Futsal Dinamo i Olmissum igrat će petu, odlučujuću utakmicu finala HMNL-a nakon što su obje momčadi napravile po jedan 'break' u dvije gostujuće utakmice. Olmissum sinoć nije uspio iskoristiti meč loptu. Domaćini su imali prednost od 2-0, no, Dinamo se do poluvremena vratio u utakmicu, a u nastavku poveo. Olmissum je na kraju uspio izjednačiti, a iako su Plavi bili bliže pobjedi (tri stative i promašeni šesterac 18 sekundi prije kraja drugog produžetka), dvoboj je odlučen raspucavanjem s crte. Precizniji sa šest metara bili su igrači Futsal Dinama koji će u petak, u KC Dražen Petrović (20.15) imati priliku obraniti naslov i stići do svoje druge titule. Omišani pak traže još jedan 'break' koji bi im donio treći naslov u povijesti...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Mi ovakve infarktne utakmice često igramo. Ne predajemo se do zadnjeg trenutka. Kad nas otpišu nekako kao da u nama proradi dodatni inat. Moram skinuti kapu svojim dečkima. Bili su pravi. Prvaci smo, a to smo jučer pokazali na parketu. Imamo taj pobjednički mentalitet. Odigrali smo vjerojatno najbolju utakmicu u finalnoj seriji, ali unatoč tome nismo uspjeli pobijediti Olmissum u redovnom dijelu. Omišani su jedna sjajna ekipa koja nas je stavila u velike probleme. Oni nikako nisu otpisani prije majstorice u Zagrebu. Očekuje nas jedna velika bitka i sjajna utakmica u Draženovom domu", rekao je nakon pobjede trener Futsal Dinama Matija Đulvat.

Dinamo je u još tri navrata pogađao okvir gola, Postružin je bio u jedan na jedan situaciji s Vinkom Rozgom, a 18 sekundi prije kraja najbolji strijelac Plavih Luka Perić nije iskoristio šesterac. Dinamova 'devetka' nije pogodila niti udarac u raspucavanju...

"Perić je bio danas naš najbolji igrač, a ovo mu je bila možda i najbolja utakmica sezone. Skidam mu kapu, vukao je ekipu do pobjede. Neka promaši pet šesteraca ako će ovako uvijek igrati", rekao je Đulvat koji u majstorica neće moći računati samo na Danijela Dekanića koji je prvo dobio treći žuti karton, a po isteku utakmice i crveni zbog prigovora.

Iako mnogi očekuju 'odrađivanje posla' u ispunjenom Draženovom domu (u trenutku pisanja ovog teksta prodano je već 1000 ulaznica za finale), Matija Đulvat spušta loptu na zemlju.

"Očekujem napaljen i jak Olmissum koji u Zagreb dolazi po pobjedu. Već su nas pobijedili u Zagrebu, htjet će opet. Ne igra se svaki dan za prvenstvo, siguran sam da će Omišani dati svoj maksimum i da nas očekuje jedna velika bitka. Mi smo favoriti već time jer smo prvaci. Nismo se predavali ni nakon posljednja dva 0-2 i 0-6 poraza. Bili smo sigurni da možemo. Protiv koga igramo, nećemo se skrivati da smo favoriti", rekao je za kraj Đulvat.

Olmissum je propustio iskoristiti prvu meč loptu. Zeleno-plavi imali su pred ispunjenim Ribnjakom prednost od 2-0, no dopustili su Zagrepčanima povratak u utakmicu.

"Mislim da je bila sprektakularna utakmica, puna preokreta, da su gledatelji mogli uživati. Čestitke Dinamu. Odnijeti pobjedu iz Omiša u ovakvoj atmosferi može samo karakterna momčad. Čestitke i mojim igračima. Ne mogu ništa nikome zamjeriti. Suprotstavili smo se jako dobroj igri Dinama. Nismo dobro izvodili šesterce i to nas je na kraju koštalo poraza. Osim toga, prijelomni trenutak utakmice bio je brzi povratak Dinama s 0-2 na 2-2. Suci? Ne bih ih komentirao", rekao je nakon utakmice Frane Despotović.

Treći žuti karton, zbog kojeg će propustiti majstoricu, dobili su Duje Kustura i Bruno Žilić...

"Peta utakmica finala je jedan veliki izazov koji je stavljen pred moje igrače, moj stožer i mene. Moramo ih sve uvjeriti da je pred nama još jedna cijela utakmica za igranje. Moramo se dobro odmoriti i skoncentrirati. Učinit ćemo sve da im pomrsimo feštu", zaključuje Despotović.



Tagovi

Futsalprvenstvo hrvatske u futsaluFrane DespotovićMatija ĐulvatFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti