Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

“Sustav natjecanja iz prošlog stoljeća, a takav je bio i nogomet u finalu”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 21:23

Prva utakmica nije bila niti približno na razini nekih ranijih okršaja Dinama i Rijeke, a svakako nije bila na razinu borbe za trofej

Dinamo i Rijeka odigrali su utakmicu za zaborav! Greda Hoxhe u prvom, vratnica Fruka u onom drugom poluvremenu i jedna velika nula na semaforu, ali i na travnjaku!

Pobjednik će se tražiti sljedeće srijede na Rujevici gdje teško da oba kluba mogu ponoviti tako lošu utakmicu kao što je bila ova u Maksimiru. Iako, nikad ne reci nikad.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dosta toga ostali su dužni finalisti borbe za Rabuzina u utakmici koja nije bila dostojna tog “praznika nogometa” kako se često tepa finalu Kupa! Sastavi bez iznenađenja, prividna kontrola igre i jalovost posjeda “modrih” i brzi pokušaji izlaska iz bloka gostiju. No, sve je to ostalo upravo na toj jalovosti i na pokušajima. Previše soliranja, peta, pogotovo pogrešaka. I dosta nervoze, pogotovo na klupama što je jasna sugestija o važnosti utakmice.


Kao da su oba trenera izašla s ciljem ne primiti, pa što već bude. I to im se vratilo... Sustav natjecanja iz prošlog stoljeća, a takav je bio i nogomet koji su nam servirali Dinamo i Rijeka.

Da nije bilo tog dekora koji je donekle bio na razini finala Kupa, jer bolje od ovog ovakav Maksimir ne može ponuditi, bila bi to jedna od onih utakmica u kojoj na poluvremenu ostanete u klupskom kafiću i ne izlazite...

Jednom riječju; negledljivo! Nit je Dinamo stekao prednost koja se očekivala zbog domaćeg travnjaka, nit je Rijeka dobila taj gol u gostima koji je bio cilj zbog tog sustava. Skromna, i bezidejna nula potpuno je sakrila odgovor tko je bliži Rabuzinu... I nema tu niti približno odgovora na pitanje tko je bliže. Jasno je da će Sopić biti pragmatičan i da se neće umirati u ljepoti izvedbe kao i da Jakirović mora malo probuditi svoje igrače koji očito još uvijek slave naslov prvaka.

Inače, ovo je druga utakmica u Maksimiru u kojoj ne znamo točan broj gledatelja na tribinama. Umjesto konkretne brojke, spiker se zaigrao s izrazom “Dinamo je izdao 18 tisuća...”. Čestitke neimenovanom mudracu na inventivnosti i skroman prijedlog da se sam prijavi za jednu od točaka rasprave na sjednici IO u petak... Očito je pred Zajecom je puno posla, u svlačionici ali i van nje!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti