Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Prvi čin završen sterilnom 'nulom', pamtit će se tek greda Hoxhe i vratnica Fruka

sri. 15.05.24. | 17:19

I Dinamo i Rijeka ostali su dužnici nakon prve utakmice finala Kupa

Jedna greda i jedna stativa, to je sve što su nam ponudila dva najbolja domaća kluba u prvoj utakmici finala Kupa u kojem su i Dinamo i Rijeka ostali veliki dužnici…

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je imao inicijativu i bio je aktivniji u uvodu utakmice, a najviđeniji igrač prvog dijela bio je Hoxha. U prvih 80 sekundi imao je dva pokušaja, a onda se malo primirio sve do 18. minute kada je oteo loptu Pašaliću i odapeo s preko 20 metara prema golu Rijeka, a lopta se od grede odbila u gol-aut. To je ujedno bila i najbolja prilika u uvodnih 45 minuta.

Nakon toga su se gosti ipak malo podignuli u igri, često se tražilo Pašalića kojeg su dinamovci redovito duplirali, dok je Ogiwara igrao 'flastera' na njemu. Na drugom krilu je nešto više prostora imao Pjaca, ali ostao je samozatajan.

Kod Dinama je uglavnom sve išlo preko Hoxhe...

Drugi dio bio je jednako sadržajem skroman. Sve bitno se uglavnom odvijalo na sredini terena ili uz aut linije, a mora se i odati počast obranama koje su ovog puta odradile solidan posao. Doduše, ovih nula – nula je više produkt taktiziranja Jakirovića i Sopića koji su se više mozgali o tome kako da sačuvaju svoje mreže, a tek onda kako da ugroze protivničke...

U takvoj postavci nije bilo previše prostora za ofenzivnu kreaciju, obrane su bile izuzetno disciplinirane i uglavnom je sve završavalo udarcima izvana. Poput onog sjajnog pokušaja Fruka iz 59. minute kada je pogodio vratnicu.

Dakle, i po tome su Dinamo i Rijeka ostali izjednačeni, a pitanje pobjednika će se rješavati na Rujevici, u srijedu 22. svibnja.

Dinamo - Rijeka 0-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 18.709.

Sudac: Dario Bel (Osijek), pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo) i Kruno Šarić (Županja). VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Bojan Zobenica (V. Gorica).

Strijelci: /.

Žuti kartoni: Goda (Rijeka).

Dinamo (4-2-3-1): Nevistić - Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile, Ogiwara - Mišić, Sučić (63., Ademi) - Špikić (57., Kaneko), Baturina (90., Rog), Hoxha (63., Vidović) - Petković (90., Kulenović).

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić – Smolčić, Mitrović, Radeljić, Goda – Selahi – Pašalić (77., Veiga), Fruk (77., Janković), Hodža, Pjaca (86., Petrović) - Ivanović (54., Marić).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tijek utakmice:


Tagovi

Hrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceGNK DinamoHNK Rijeka

Ostale Vijesti