Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Pozdrav Suncu sa Sjevera i Juga, Predsjednik i gradonačelnici, čvrsti zagrljaj Jakirovića i Sopića...

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 19:48

Maksimirski ambijent dostojan finala Kupa, Rijeka je imala podršku oko 1500 svojih navijača

Maksimirske tribine opet sjajno popunjene, ovog puta podršku su imali i gosti, na Jugu se skupilo oko 1500-1600 Rijekinih navijača. Osigurali su iz Dinama za finale Kupa Riječanima oko 2500 ulaznica, nisu ih sve prodali, očito su porazi u završnici HNL-a malo utišali euforiju, međutim, ne sumnjamo da će na uzvratu finala za tjedan dana Rujevica opet ključati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zanimljivo, obje su navijačke skupine uoči početka utakmice na svoj način pozdravila - Sunce. 'Svako proljeće treba svoje Sunce', pisalo je na Sjeveru, pritom su BBB-i koreografijom i ocrtali Sunce, u isto vrijeme Armada je na Jugu pjevala svoju poznatu pjesmu: "Rabuzin, Rabuzin...". A Rabuzinovo Sunce, pehar namijenjen osvajaču Kupa, koji je dvije godine bio u Splitu, na maksimirski je teren donio Josip Pivarić, bivši Dinamov igrač i srebrni reprezentativac, koji je pritom iz ruku Dinamova sportskog direktora Marka Marića dobio dres s broje 181, toliko je nastupa upisao za Modre u prošlosti.

U svečanoj loži, pak, puno poznatih nogometnih lica, ali i političara. Dinamov predsjednik Velimir Zajec dočekao je Predsjednika RH Zorana Milanovića i s njim u društvu pratio utakmicu, a bili tu tu i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegov riječki kolega Marko Filipović. Moramo primijetiti, gradonačelnik Tomašević sve je češće u Maksimiru, ne propušta gotovo nijednu utakmicu pa se možemo nadati da je dojam da je opet stala priča oko novog stadiona samo - dojam. Nema već dugo vremena nikakvih novosti na tu temu, valjda nešto radi tiha diplomacija pa će nas samo jedan dan pozitivno iznenaditi! Znate što kažu za nadu, ali kažu i da umire posljednja...

Spomenimo i vrlo srdačan susret dvojice trenera prije utakmice. Poznato je da su Sergej Jakirović i Željko Sopić prijatelji, a ne samo kolege, prolaze ove sezone sličnu priču na klupama Dinama i Rijeke, pod stalnim su pritiskom. Sad su se prije dvoboja pozdravili više nego kurtoazno, bio je to čvrst zagrljaj, prijateljski stisak i pola minute razgovora. I onda obostrani osmijeh prije sjedanja na klupu. (T.N.)



Tagovi

Bad Blue BoysArmadaGNK DinamoHNK RijekaSergej JakirovićŽeljko SopićHrvatski nogometni kupStadion Maksimir

Ostale Vijesti