Ivo Čagalj/Pixsell
Ivo Čagalj/Pixsell

Dinamo sazvao izvanrednu sjednicu IO-a: Glavna i jedina tema sudbina Vlatke Peras i članova Uprave!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 19:00

U Maksimiru su sve glasnije priče o mogućem odlasku dosadašnje predsjednice Uprave

Kako Germanijak doznaje, Dinamo je za petak sazvao sjednicu Izvršnog odbora. S obzirom na dnevni red, ali i na praksu da se IO inače održava početkom tjedna, jasno je da se radi o izvranrednoj sjednici! Dakle, prema dostupnim informacijama, na dnevnom su redu samo četiri točke (četvrta je Razno), prve dvije su usvajanje dnevnog reda i zapisnika s prošle sjednice, a zapravo jedina 'radna' točka jest ona pod brojem tri. A ona glasi: Izvještaj o provedvi zaključka s 5.sjednice IO-a o usklađivanju ugovora o radu članova Uprave kroz dodatak ugovoru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ne treba biti ni previše upućen da to, zapravo, znači da će se raspravljati o statusu Vlatke Peras, još uvijek službeno predsjednice Uprave te možda i preostale dvojice članova Uprave Danijela Tomačića i Darka Podnara (četvrti je član novoimenovani Zvonimir Manenica). Naime, na prošloj se sjednici govorilo o uvođenju posebnog dodatka na plaću članova Uprave, bonusa za pozitivne, financijske rezultate kluba, ali i o članku po kojemu bi Dinamo, ako otkaže članu Uprave ugovor u mandatnom razdoblju od 11.ožujka 2023. do 11.ožujka 2027. (dotada traje mandat aktualnoj Upravi) ili dođe do sporazumnog raskida, bio dužan isplatiti šest mjesečnih plaća u brutto iznosu.

Sve se glasnije u Dinamu i oko njega priča da dio nove garniture na vlasti želi odlazak Vlatke Peras, uostalom, taj su potez mnogi očekivali odmah nakon izbora, pogotovo nakon što je protiv nje podignuta optužnica u 'slučaju Varga'. Navodno je već bilo pokušaja dogovora oko sporazumnog raskida, naravno, uz manju otpremninu nego što joj po trenutnom ugovoru pripada (do kraja mandata 2027.), ali ona, opet navodno, na to nije pristala. Također, glasine kažu i da nisu baš svi, koji odlučuju, složni da Peras treba otići iz kluba, jer u njoj i dalje vide sposobnu i vrlo upućenu operativku s više od 20 godina iskustva rada u Klubu. Uglavnom, došla je i ta tema na red, a kako će se rasplesti, možda ćemo znati već u petak.



Tagovi

GNK DinamoStatut GNK DinamoVlatka PerasVelimir Zajec

Ostale Vijesti