Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Frukova vratnica, Marićeva stopostotna prilika u 90+3. minuti... Sreća je Riječanima okrenula leđa

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 15.05.24. | 21:00

Iako pogodaka nije bilo, Rijeka se dobro obračunala s Plavima u ogledu u kojem nije bilo pogodaka.

Evo kako smo mi vidjeli današnji nastup nogometaša Rijeke protiv Dinama. Slažete li se s nama?

Martin ZlomislićVratar
Budući broj jedan Rijeke je bio izvrstan danas! Svaka reakcija sigurna, svako postavljanje odlično odrađeno. A to često kod vratara prođe ispod radara! Labrović vjerojatno ovog ljeta odlazi, a iako je on reprezentativac i najbolji vratar HNL-a, njegov se izostanak ne bi trebao pretjerano osjetiti. Pisali smo i ranije, Martin je daleko najbolji rezervni vratar u HNL-u, a danas je pokazao da bez ikakvih problema može zadužiti tešku riječku jedinicu...
Ocjena
7
Ivan SmolčićObrana
Jako dobar. Iako je Hoxha imao dva sjajna udarca, on za to nije kriv. Na svakoj lopti bio je pravovremen, izvrsno je radio korekciju. Doduše, nije išao prema naprijed, ali to se od njega u ovakvoj utakmici nije ni očekivalo. Nakon njegovog katapulta u nadoknadi je Rijeka došla do svoje najbolje prilike na utakmici. Capitan Futuro teren nikada ne napusti teren s čistim dresom i zato ga navijači toliko i vole.
Ocjena
6.5
Matej MitrovićObrana
U prvom dijelu isti kao u prvom dijelu na Rujevici kad su igrali ove dvije momčadi – sjajan. Doduše, Petković je bio u potpunosti van ritma, stoga ni Mitrović nije imao previše posla. Imao je izvrsnu priliku u petoj minuti nakon kornera Fruka, ali je prilično loše tukao glavom iz vrlo dobre pozicije. Ali, kad je Mitrović na 100 posto, on je sigurno jedan od tri najbolja stopera HNL-a. Uz Zlomislića, najbolji igrač Rijeke danas, ali pomogao mu je i nezainteresirani Petković.
Ocjena
6.5
Stjepan RadeljićObrana
Za nijansu lošiji dio stoperskog para. Zapravo, bila bi to utakmica bez greške da nije jednom u drugom dijelu 'otišao u prazno' što je Dinamu ponudilo priliku praktički ni iz čega. Solidan u predaji lopte, pamtimo samo jednu 'neforsiranu pogrešku' u tom segmentu. Prati ga puno klubova, budite sigurni da to nije bez razloga.
Ocjena
6.5
Bruno GodaObrana
Obrambeno je bio korektan, s tim da su ga dva puta dinamovci preskočili dijagonalama kao da ga nema. No, Špikića se nije uopće vidjelo, a to je i Godina zasluga. Prema naprijed je možda mogao malo više, ali nijedan od četiri beka na utakmici se nije istaknuo u ofenzivi pa tako nije ni on. Pierre-Gabriel se početkom drugog dijela prošetao pored njega kao da igra poluaktivnu obranu, ali na njegovu sreću to nije bilo kažnjeno. Požutio zbog neopreznog gaženja Pierra-Gabriela.
Ocjena
6
Lindon SelahiVezni red
Na trenutke van ritma, kao da je malo ispuhan. U redu, on svoje istrči, ali nije to onaj Selahi koji je oduševljavao ranije ove sezone. Primjer je 32. minuta kad sjajno na sredini osvoji jednu loptu, ali onda umjesto da progresivnim i okomitim dodavanjem prebaci težište igre u Dinamovu trećinu, on vrati loptu stoperu. Sopić je od bijesa skočio u zrak pa se krenuo žaliti klupi, dok je Selahi krenuo objašnjavati svoj potez kao da je na treningu, a ne da igra finale Kupa. No, treba spomenuti i sjajan blok nakon udarca Kaneka u 80. minuti. Može on puno bolje.
Ocjena
6
Marco PašalićVezni red
Igrao do 76. minute. U prvom dijelu je imao jedan solidan pokušaj desnicom, ali otišlo je to daleko od gola. Budući da je Ogiwara brz kao metak, uvijek je izgledalo kao da ga previše pušta, ali skoro pa sve što je Marco pokušao, Japanac bi zatvorio. Ali, pisali smo i ranije, španere se uvijek mora čekati. Nekad ih dočeka, nekada ne, ali to je rizik kojeg treneri moraju preuzeti. Imao je dobar govor tijela, što nije zanemariv faktor. Za sedam dana na Rujevici mogao bi biti još istaknutiji...
Ocjena
6
Veldin HodžaVezni red
Prvo poluvrijeme nigdje. Između linija, ali isto tako između svake akcije. Zapucao jako dobru priliku u 75. minuti, s tim da bi bilo puno bolje da je odradio 'prebrojavanje' do kraja i uposlio Pjacu. Puno je pretrčao, ali nije to bio njegov dan. Od njega se očekuje više, a s ovom utakmicom si nije 'kupio' mjesto startera u uzvratu na Rujevici.
Ocjena
5.5
Toni FrukVezni red
Igrao do 76. minute. Loše otvorio utakmicu, u prve dvije minute dvaput je ‘asistirao’ Hoxhi, ali na njegovu sreću Zlomislić, a onda i obrambeni blok, spriječili su pogodak. Kasnije se digao, stalno je tražio loptu, ali nije mogao povezati linije kako je to konstantno činio tijekom sezone. Fenomenalno je tukao u 58.minuti, Nevistić je već bio savladan, ali na kraju je njegovu bombu s više od 20 metara malko iskosa zaustavila vratnica. Dirigent riječke igre i jedan od igrača kojeg bi Dalić svakako morao imati pod povećalom. Popis putnika u Njemačku povećao se na 26, a jedno od imena na popisu moralo bi biti i njegovo.
Ocjena
6
Marko PjacaNapad
Igrao do 86. minute. Nevidljiv. On je igrač prevage, ponajbolji igrač HNL-a, reprezentativac. Ali, danas ga nije bilo nigdje! Bez ozbiljnog udarca, bez driblinga, bez kreirane prilke. Naravno da su se Plavi posebno spremali za njega, ali baš da će Pierre-Gabriel pored njega izgledati kao Dani Alves se nije moglo očekivati. Imao je par dobrih poteza, ali sve to je puno premalo za igrača njegovog kalibra.
Ocjena
5.5
Franjo IvanovićNapad
Igrao do 54. minute. Odsječen. Veliki promet, mala zarada ili puno zujao, malo meda donio - birajte što hoćete. Sve što je pokušao nije bilo dobro. Od svih predstava protiv Dinama ove sezone, ova mu je bila najslabija. Ima vremena za njega, tek mu je 20, bitno je da ne poleti, baš kao i da ne potone. Rijeka je sjajan posao napravila kad ga je ‘ukrala’ pred nosom Dinama, ali to će se najbolje vidjeti tek za sezonu-dvije kad skupi malo iskustva koje mu očito nedostaje.
Ocjena
5
Mirko MarićNapad
Igrao od 54. minute umjesto Ivanovića. Nakon samo par minuta u igri je sjajno odložio loptu za Fruka koji je potom uzdrmao vratnicu. U sudačkoj nadoknadi zapucao najbolju priliku na utakmici, jako je loše reagirao iako je mogao potopiti Plave. Šteta, jer igrao je dobro, ali takav promašaj u 90+3. minuti na kraju determinira apsolutno sve.
Ocjena
5
Niko JankovićVezni red
Igrao od 76. minute umjesto Fruka. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Danilo VeigaObrana
Igrao od 76. minute umjesto Pašalića. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Dejan PetrovičVezni red
Igrao od 86. minute umjesto Pjace. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Željko SopićTrener
Jako dobra priprema utakmice. Nije kemijao, ostao je dosljedan sebi, vjerovao je Zlomisliću iako mnogi u njegovoj koži to ne bi napravili. Dinamo zapravo nije iskreirao nijednu opasnu priliku na utakmici, a to je i trenerova zasluga. Vrlo dobar posao danas, bit će vatreno na Rujevici za sedam dana! Iako je njegova momčad pokušavala zabiti, ovaj rezultat bi vrlo vjerojatno prije utakmice potpisali.
Ocjena
7



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatski nogometni kupKup

Ostale Vijesti