Mario Kovačević @Pixsell
Mario Kovačević @Pixsell

Portugalac kojeg je Porto prodao za četiri milijuna eura prije godinu i pod dana u dresu Varaždina?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 12:52

Prošao je kroz mlađe uzraste reprezentacije od 15 do 19 godina.

U prve tri utakmice u drugom dijelu sezone Varaždin je osvojio pet od maksimalnih devet bodova. Učinak je to koji je zasigurno zadovoljavajući za trenera Kovačevića, ali ono što ga posebno može radovati je podatak da njegova momčad u 2023. nije primila pogodak u HNL-u. Obrana je, dakle, dobro posložena, a u klubu sada rade kako bi poboljšali i veznu liniju.

Igrač koji je veoma blizu dolaska u barokni grad je Rafa Pereira, javljaju Sportske novosti. 21-godišnji Portugalac koji je prije svega godinu i pol dana ostvario transfer vrijedan ogromnih četiri milijuna eura kad ga je iz Porta doveo Guimaraes.

No, Rafa Pereira zasad nije konkurirao za prvu momčad Guimaraesa, već je igrao za B momčad koja se natječe u trećem razredu portugalskog nogometa, odnosno 3. Liga Serie A.

Talentirani Portugalac je već zaigrao u dresu Varaždina. Naime, nakon prvenstvenog ogleda s Farmaceutima, oni igrači koji su manje igrali (ili uopće nisu nastupili) su otišli u Mađarsku kako bi odigrali prijateljsku utakmicu s Kaposvarom u kojoj su slavili rezultatom 2:1, a Pereira je bio jedan od igrača koji je igrao tu utakmicu (bio je u veznoj liniji s velikim talentom Varaždina Lusavcem).

Budući da je s Pereirom Guimaraes upravo raskinuo ugovor, izgleda kako je dogovor postignut, ali službena potvrdu njegovog dolaska u Varaždin tek treba doći. (rv)



Tagovi

NK VaraždinVaraždinHNL

Ostale Vijesti