Jozo Čabraja/Kolektiff images
Jozo Čabraja/Kolektiff images

Martinović: “Imamo puno stvari za popraviti, ali jedva čekam ispunjenje sna na Igrama”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 19:00

Hrvatski desni vanjski rekao je da mu je želja igrati na Igrama otkako zna za sebe

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se danas i počela prvu fazu priprema za Olimpijske igre u Parizu. Reprezentacija se nakon okupljanja u Zagrebu i kratkog druženja s novinarima, uputila u Prelog gdje će boraviti do 7. srpnja, i obaviti onaj najzahtjevniji dio priprema na tjelesnoj spremi, ali i uigravanju za nadolazeći veliki ispit u francuskoj prijestolnici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao i uvijek, sjajno raspoložen i širokog osmijeha je stigao i Ivan Martinović. Čim nema ozlijeda, nema ni razloga za brigu, a dodatna je radost i nedavno vjenčanje koje je imao sa svojom dugogodišnjom partnericom, ali i nadolazeće ispunjenje sna, kako je i sam rekao - igranja na Olimpijskim igrama.

"Mislim da je to san svakog sportaša. Imamo dovoljno vremena da budemo na maksimalnoj razini, teška je grupa, jasno, to je Olimpijada, ali mislim da je cilj doći što dalje, no treba odraditi prvu utakmicu pa vidjeti što dalje. Mislim da ćemo imati sad na pripremama puno trčanja, ali i rukometne taktike. Vidjeli smo na prošlom turniru u Norveškoj što sve treba popraviti. To nije bio nivo na koji smo svi navikli i kako znamo igrati, kako smo, recimo, igrali u kvalifikacijama za OI, tako da ćemo sigurno imati puno trčanja i taktike", rekao je Martinović.

Koliko će naporno biti izdržati ovo ljeto? Pripreme za OI, zatim same Igre, a onda pripreme s klubom i to novim, budući da je Ivan od ove sezone igrač Rhein Neckar Löwena.

"Svako ljeto prolazimo pripreme, još smo sada imali i individualni plan. Kako je izbornik i rekao, trebamo doći već pripremljeni na pripreme, haha. Tako da želimo od danas pokazati što smo radili i da smo spremni. Trebamo dosta popraviti, posebno to trčanje. Nismo u Norveškoj bili u ritmu u kakvom smo bili u Hannoveru, tako da trebamo, po meni, to dosta popraviti."

Na Igre ide prvi puta, kao i velik dio naših rukometaša. Martinović je, usporedbe radi, kada je zlatna generacija u Ateni 2004. primala lovorove vijence, imao samo šest godina.

"Promjena kluba je odrađena, sve je gotovo da budem na miru i da sada može samo Pariz biti u glavi. To su mi prve OI, to je moj san otkako znam za sebe i jedva čekam da sve krene."

Nije se moglo izbjeći niti jedno nogometno pitanje - jeste li gledali Vatrene?

"Jesmo, tu smo gledali, Zvone Srna, Mateo Maraš, Srna, navijali smo skupa. Gol u 98. nas je ubio, ali idemo dalje", poručio je Martinović.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan Martinovićhrvatska rukometna reprezentacijaOI 2024Pariz 2024

Ostale Vijesti