Jozo Cabraja / Kolektiff
Jozo Cabraja / Kolektiff

Hrvatska bez Mandića pred OI, Sigurdsson: “Nismo mi jedini s takvim problemima, ali sve je još otvoreno”

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 25.06.24. | 12:25

Mjesec dana trajat će uigravanje, a odradit će naši rukometaši i pripremne utakmice

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u zagrebačkom Westinu za pripreme za Olimpijske igre u Parizu. Izbornik Dagur Sigurdsson će na njima imati na raspolaganju 20 igrača, a potom će taj popis morati svesti na 14 imena koja će voditi na Igre uz tri dodatna imena koja mogu uskočiti kao zamjena, no pitanje je mogu li ona biti s momčadi u olimpijskom selu. To će ovisiti o kapacitetima smještaja koje reprezentacija dobije. Iako je na ovom okupljanju zbog ozljede izostao David Mandić, nažalost, opet zbog ozljede, izbornik se okrenuo Lovri Mihiću. Među novim imenima tu su Šarac i Meštić. Igora Karačića, već standardno, pod Sigurdssonom - nema.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Igrači će imati testiranje fizičke spreme prije svega, a onda ćemo imati i rukometne treninge, klasično kako se uvijek radi prije velikih turnira. Ovaj je malo nezgodan u smislu toga da možemo imati samo 14 igrača na klupi, a inače ih imamo 16, tako da je teško imati igrače koji su specijalisti isključivo za napad ili isključivo za obranu. Tako da kako bismo pronašli balans, odabrali smo igrače koji mogu igrati oboje", najavio je izbornik koji je igračima poručio - na pripreme već dođite spremni. Tako su naši rukometaši marljivo odrađivali individualno pripreme i nakon završetka sezona u klubovima jer ovo ljeto će biti puno svega, a najmanje odmora.

"Naš je prvi cilj sada odraditi što bolje pripreme, imati fizički što pripremljenije igrače, onda utakmica protiv Egipta, a potom će ići selektiranje igrača za turnir, a nakon toga ćemo igračima dati nekoliko dana slobodno, da budu s obiteljima i onda se opet okupljamo i igramo utakmicu s Francuskom prije nego li krenu utakmice na turniru."

David Mandić nije ovdje, umjesto njega je stigao Mihić.

"Nažalost, David se bori s ozljedom i nije spreman danas startati, ali s druge strane krila koja imamo ovdje su bila s nama u Hannoveru, tako da sam zadovoljan s igračima koje imam. Čak i s igračima koji nisu tu. Uvijek se možemo vratiti nekome od igrača s liste od 35 imena, tako da je sve još uvijek otvoreno, ali ćemo se koncentrirati na igrače koji su ovdje."

Je li to problem za obranu?

"Nije, David Mandić je dobar obrambeni igrač, ali naći ćemo rješenja. Za mene je najbitnije da su igrači koji su ovdje potpuno spremni. Nismo mi jedina momčad kojoj će nedostajati netko od igrača, to je sve dio procesa", zaključio je izbornik.

Nakon okupljanja u Zagrebu i kratkog druženja s novinarima, reprezentacija će produžiti do hotela Panorama u Prelogu gdje će obaviti prvu fazu priprema do 7. srpnja. U sklopu tog ciklusa priprema, odigrat će i jedan prijateljski susret i to protiv Egipta koji se igra 6. srpnja u 16.30 sati u varaždinskoj Areni. Sa željom da reprezentacija dobije maksimalnu podršku s tribina varaždinske ljepotice, Hrvatski rukometni savez je odredio simboličnu cijenu ulaznica za taj susret. Tako će ulaznice iza oba gola biti samo pet eura, a mjesta na središnjim bočnim tribinama 10 eura, a možete ih kupiti na stranici Ulaznice.hr. Nakon tog susreta, reprezentacija će dobiti četiri dana predaha, a novo okupljanje bit će zakazano za 11. srpnja kada se odlazi u Opatiju na drugi dio priprema.

U sklopu te faze odigrat će se još jedan prijateljski susret i to s reprezentacijom domaćina Olimpijskih igara, Francuskom u Chartresu 17. srpnja u 18.00 sati. Nakon toga, reprezentacija se vraća u Opatiju gdje ostaje do 21. srpnja. Završna tri dana priprema bit će obavljena u Zagrebu.

Podsjećamo, Hrvatska se na Olimpijskim igrama u Parizu nalazi u Skupini A zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Švedskom, Slovenijom i Japanom. Upravo s tom reprezentacijom otvaramo natjecanje 27. srpnja u 14.00 sati. Nakon toga, slijedi susret sa Slovenijom 29. srpnja u 11.00 sati. Treći susret naši rukometaši igraju protiv Njemačke 31. srpnja, ponovno u 11.00 sati. Dva dana kasnije odnosno 2. kolovoza Hrvatsku u 14.00 sati čeka susret sa Švedskom. Zavrni okršaj je onaj protiv Španjolske, 4. kolovoza u 21.00 sat.


Popis hrvatske reprezentacije koja počinje pripreme za OI:

Matej Mandić – RK Zagreb

Dominik Kuzmanović – RK Nexe

Filip Ivić – Chambery

Sandro Meštrić – Industria Kielce

Marin Jelinić – Pick Szeged

Lovro Mihić – Orlen Wisla Plock

Mario Šoštarić – Pick Szeged

Filip Glavaš – Zagreb

Marko Mamić – Leipzig

Zvonimir Srna – Rk Zagreb

Domagoj Duvnjak –Kiel

Tin Lučin – Orlen Wisla Plock

Josip Šarac – Frisch Auf Goppingen

Luka Cindrić – Dinamo Bucuresti

Ivan Martinović – Melsungen

Luka Lovre Klarica – RK Zagreb

Mateo Maraš –Tatabanya

Veron Načinović – Montpellier

Marin Šipić – Kriens – Luzern

Nikola Grahovac – HBW Balingen – Weilstetten


Stručni Stožer:

Dagur Sigurdsson, izbornik

Denis Špoljarić, trener

Valter Matošević, trener Vratara

Šime Tomašević, kondicijski trener

Željko Kercel, fizioterapeut

Josip Režić, fizioterapeut

Domagoj Gajski, liječnik

Ante Rotim, liječnik

Ivica Udovičić, direktor nacionalnih selekcija

Ivica Maraš, glasnogovornik i team manager

Zdravko Mirilović, tehniko


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaOlimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Ostale Vijesti