Jozo Cabraja/ kolektiff
Jozo Cabraja/ kolektiff

Zlato stiže u Lijepu našu! Hrvatski pjeskaši po četvrti put svjetski prvaci

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 19:55

Hrvatska je do novog naslova svjetskih prvaka stigla bez poraza

Još jednu sjajnu stranicu hrvatske rukometne povijesti na pijesku ispisali su naši rukometaši. U kineskom Pingtanu obranili su naslov prvaka svijeta osvojen prije dvije godine u Grčkoj i tako po četvrti put osvojili zlatnu medalju. Ispred njih je sada samo Brazil s jednim naslovom više. U posljednjih pet svjetskih prvenstava Hrvatska je triput bila prvak te osvojila dva srebra i potvrdila status svjetske velesile. Naše pjeskašice su pak, osvojile 7. mjesto, javlja HRS.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je do novog naslova svjetskih prvaka stigla bez poraza. U velikom finalu, zapravo reprizi finala od prije dvije godine, pala je Danska. Bio je to, kao što se moglo i očekivati jako dramatičan susret. Naši pjeskaši prvu dionicu su dobili 23-18. U drugoj smo vidjeli odličan start Danaca koji su poveli 2:8. Onda je na scenu stupio naš vratar Stipe Maleničić i s nekoliko bravuroznih obrana vratio nas u igru. I držala se Hrvatska sve do pred kraj, ali je onda umor učinio svoje, promašili su naši dečki nekoliko čistih prigoda i Danska je na kraju dobila taj dio igre, 18:23.

Slijedilo je raspucavanje. Tu su hrvatski rukometaši pokazali više mirnoće i pameti te na kraju slavili 9-6. Ključna je bila obrana našeg vratara u prvoj seriji Jochimu Trendu Hansenu. Naši nisu griješili, a iskusni Ivan Dumenčić je u posljednjoj seriji išao po jedan bod, jer nam je i to bilo dovoljno za veliko slavlje.

Brončana medalja pripala je pjeskašima Portugala koji su pobijedili Njemačku 2-0 (25-24, 20-18).

Hrvatske pjeskašice završile su natjecanje na 7. mjestu. U završnom susretu Hrvatska je pobijedila Brazil 2-1 (20-15, 18-26, 12-10). I tu je pobjednice odlučilo raspucavanje. Hrvatska je imala jedan, a Brazil dva neuspješna udarca pa je na kraju slavila naša reprezentacija. (Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Rukomet na pijeskuhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti