Jim Rassol-USA TODAY Sports
Jim Rassol-USA TODAY Sports

Porzingis zbog ozljede ne igra na Olimpijskim igrama u Parizu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 25.06.24. | 20:09

Latvijski 28-godišnji krilni centar pretrpio je u drugoj utakmici NBA finala puknuće medijalnog retinakuluma

Kristaps Porzingis planira se podvrgnuti operaciji lijeve noge i vratiti se u Boston Celticse sljedeće sezone, ali vrijeme potrebno za oporavak mu onemogućuje nastup za reprezentaciju Latvije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Očekujemo da će operacija biti uskoro", rekao je u utorak predsjednik Celticsa Brad Stevens.

"Znat ćemo više o o procesu oporavka i vremenskom okviru povratka na teren, nakon što operacija bude obavljena", dodao je Stevens.

"Porzingis se nadao da će odgoditi operaciju sve do završetka turnira u Parizu, ali ozljeda mu ne dopušta igru ​​na razini koja je potrebna za Olimpijske igre", stoji u priopćenju koje su objavili aktualni NBA prvaci.

Latvijski 28-godišnji krilni centar pretrpio je u drugoj utakmici NBA finala puknuće medijalnog retinakuluma što je dovelo do dislokacije stražnje tibialne tetive.

Nakon toga je propustio dvije utakmice, a onda sa pet koševa i jednim skokom za 16 minuta na parketu sudjelovao u pobjedi 106-88 kojom su Celticsa zaključili finalni okršaj s Dallas Mavericksima. Prije nastupa u prve dvije utakmice velikog finala, Porzingis je proputio deset utakmica.

U prvoj sezoni u dresu Celticsa, u koje je stigao iz Washington Wizardsa, Porzingis je imao prosjek od 20,1 koševa, 7,2 skokova, 2,0 asistencije i 1,9 blokada u 57 utakmica tijekom osnovnog dijela sezone.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Kristaps Porzingislatvijska košarkalatvijska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti