Germania
Germania

Germanijak.hr postava 34. kola: Tri kluba dala devet od 11 igrača, potez kola Perišićeva je magija

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 08:10

Ostala su još dva kola do kraja sezone HNL-a

Do kraja sezone u Hrvatskoj nogometnoj ligi, ostala su još samo dva kola, a na ljestvici je ostala samo jedna bitna nepoznanica. Dinamo je pobjedom protiv Osijeka i porazom Rijeke kod Varaždina osigurao novi naslov prvaka. Riječani će završiti kao viceprvaci, Hajduk je siguran na 3. mjestu, dok Rudeš ispada iz lige. Preostaje nam još, dakle, samo saznati tko će osvojiti 4. mjesto i izvaditi vizu za Europu, a kandidati su Osijek i Lokomotiva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U najbolju postavu 34. kola po izboru novinara Germanijaka, uvrstili smo po tri predstavnika Dinama, Varaždina i Lokomotive, dok su po jednog igrača dali Istra 1961 i Hajduk.

Što se Modrih tiče, u njihovoj pobjedi vrijednoj naslova prvaka, jedini pogodak zabio je Arijan Ademi. Ivan Nevistić bio je siguran na vratima, dok je Josip Mišić gospodario sredinom terena.

Zagrepčanima je borbu za naslov olakšala pobjeda Varaždina protiv Rijeke od 3-1, a u njoj se najviše istaknup Domagoj Drožđek s dva lijepa pogotka. Luka Škaričić bio je penicilin za brojne napade Riječana, dok je Igor Postonjski odradio lavovski dio posla u sredini terena.

Osim Dinama i Varaždina, trojicu igrača u postavu kola dala je i Lokomotiva. Gubili su na poluvremenu od Gorice 0-1, ali su u nastavku u potpunosti dominirali i zabili dva pogotka, a mogli su i više. Oba puta strijelac je bio iskusni Duje Čop, tako da dvojbi za vrh napada u našoj postavi nismo imali. Uz njega, Lokosi su u zadnju liniju najbolje momčadi kola dali Jona Mersinaja i Marina Leovca.

Za kraj, ostale su nam još dvije pozicije, a njih smo popunili istaknutim pojedincima dvoboja igranog na Aldo Drosini. Dario Marešić posljednji je član obrambene linije u našoj 4-1-4-1 formaciji, dok je Ivan Perišić prvi puta startao od početka za Hajduk i odmah pokazao kakva je klasa. Kad je zdrav, on je igrač koji donosi prevagu protiv svakog protivnika.

POTEZ KOLA – Gol Ivana Perišića

Dugo ga je čekala nogometna Hrvatska. Ne samo navijači Hajduka i reprezentacije, već svi kojima je hrvatski nogomet pri srcu. Ivan Perišić zadužio je hrvatski sport i s velikom strepnjom pratili smo njegov dozirani povratak na teren, pri čemu se toliko puta dovodilo u pitanje je li povratak bio preuranjen. Perišić možda još uvijek nije na 100 posto, ali i kao takav je igrač koji svojim potezima radi prevagu. Pokazao je to spektakularnim pogotkom u Puli, kada je maestralno iz voleja pogodio nakon dodavanja Dialloa. Dočekao je s 35 godina prvijenac u dresu Hajduka, nadamo se da ćemo ovakve poslastice gledati do kraja sezone, a potom i u Njemačkoj na Euru. A možda i sljedeće sezone na travnjacima Hrvatske nogometne lige.




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLIvan NevistićJon MersinajDario MarešićMarin LeovacLuka ŠkaričićIgor PostonjskiJosip MišićDomagoj DrožđekArijan AdemiIvan PerišićDuje ČopGermanijak postava kola

Ostale Vijesti