Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

A sad i po taj Kup! Jakirović lovi prethodnike, Petković 'magičnih 20', Stojković i klinci čekaju minute

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 12:00

Pred Dinamom su do kraja sezone još četiri utakmice, Modri su u borbi za još jedan trofej, ali 'ganjaju' i neke druge ciljeve

"Malo ćemo proslaviti, a onda se pripremiti za finale Kupa", najavio je Sergej Jakirović nakon pobjede protiv Osijeka (1-0) u subotu. Pobjede, kojom je Dinamo osigurao naslov prvaka dva kola prije kraja. Međutim, sezona nije gotova, pred Dinamovim trenerima i igračima još je nekoliko ciljeva, nekoliko prepreka, koje trebaju preskočiti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sudeći prema raspoloženju u Dinamovoj svlačionici, na tribinama, u čitavom klubu, opuštanja nema, finale Kupa (prva utakmica igra se u srijedu u Zagrebu) označeno je kao 'must winn', svi sad žele i trostruku krunu (osvojen je Superkup na početku sezone). Osjećaju da je Rijeka u padu, da su je pobjedom na Rujevici usporili, prikočili i sad je u borbi za Rabuzinovo Sunce žele 'dokrajčiti'. Naravno, naslov prvaka bio je prioritet, imperativ, zbog Lige prvaka, zbog održanja hijerarhije u HNL-u i taj trofej ništa ne može zasjeniti. Čak ni mogući poraz u finalu Kupa. Međutim, Dinamo je motiviran, zadnji put je Kup uzeo 2021., u Maksimiru željno iščekuju još jednu dvostruku krunu. Stoga, opuštanja nema, već u nedjelju počele su pripreme za još jedan veliki obračun s Riječanima, vremena za slavlje bit će dovoljno nakon zadnjeg kola.

A što još Dinamo može napraviti u ove četiri preostale utakmice, koje sve prepreke preskočiti? Pobijedi li Dinamo u HNL-u Slaven Belupo i Rudeš imat će na kraju 84 boda, čime će Sergej Jakirović prestići po broju bodova svoje prethodnike, Antu Čačića i Igora Bišćana. Čačić je prije dvije godine sezonu završio sa 79 bodova, Bišćan lani s 81 bodom. Naravno, uzme li Dinamo dvostruku krunu, što dvojici prethodnika nije uspjelo, Jakirović bi automatski bio ispred na toj nekoj vitrualnoj ljestvici. Također, Jakirović, iako se stalno šuška o njegovoj budućnosti na klupi, postat će, po svemu sudeći, prvi trener nakon Nenada Bjelice 2019., koji je preživio proljeće na klupi do kraja sezone. Naime, 2020. smijenjeni su i Bjelica i kasnije Jovićević, 2021. Zoran Mamić je morao odstupiti zbog pravomoćne presude, potom je 2022. otkaz dobio Željko Kopić, a lani Ante Čačić. Proljeće je uvijek bilo kritično za Dinamove trenere, čak i kad su osvajali trofeje, Jakirović bi, eto, mogao biti izuzetak.

Još je nešto na 'stolu' do kraja sezone. Dinamo je sad u nizu od 10 uzastopnih pobjeda u HNL-u, 11 ukupno u domaćim natjecanjima. Do kraja bi, dakle, moglo doći do 15. Nije rekord, ali je uistinu sjajan niz. Bruno Petković, pak, još uvijek ganja 'magičnih 20', dva mu gola nedostaju do te granice. Može li ih zabiti u zadnje četiri utakmice. Također, Sergej Jakirović otkrio je nakon Osijeka još jedan od ciljeva do kraja sezone.

"Sigurno ćemo u utakmicama protiv Slavena Belupa i Rudeša dati minute igračima, koji su manje igrali, kao i nekim mlađim igračima, našim juniorima i kadetima, koji su također imali odličnu sezonu.", rekao je Dinamov trener. A možda, barem nakratko, vidimo i Luku Stojkovića. On se konačno oporavio od ozljede, trenira normalno i mogao bi od kraja sezone dobiti poneku minutu.



Tagovi

GNK DinamoHrvatski nogometni kupHNK RijekaSergej JakirovićBruno Petković

Ostale Vijesti