Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Bilo je zapisano da to bude Ademi! Junak Nevistić i pobjednik Jakirović

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 11.05.24. | 23:00

Dinamo nije odigrao veliku utakmicu, ali je osvojio naslov prvaka. Jedan pogodak, dvije obrane, dovoljno za veliko slavlje

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u pobjedi protiv Osijeka (1-0) vrijedne naslova. Tko je po Vama bio najbolji, najzaslužniji za trijumf?

Ivan NevistićVratar
Dvije fantastične obrane, obje kod 0-0, spriječile su da utakmica krene u krivom smjeru. Prvo je maestralno izvadio Mierezov udarac ispod grede na početku utakmice, a onda i Pušićevu bombu iz donjeg kuta u drugom dijelu. I osim toga bio je, sad već poslovično siguran, nijedna loša, kriva reakcija. Kako je sezona odmicala, bio je sve čvršća Dinamova karika i jedan od glavnih junaka na putu do naslova prvaka.
Ocjena
7
Stefan RistovskiObrana
Odigrao je korektno, strastveno i požrtvovno, uspijevao je i centrirati, producirati poneku priliku. Bolji u nastavku nego u prvom dijelu, kad ga je Mierez nadvisio i zamalo zatresao mrežu, tada je Rileta 'spasio' Nevistić. A onda je on 'spašavao' Bernauera, čije je krivo dodavanje dalo priliku Matkoviću. Nije bilo druge, Ristovski ga je zaustavio faulom u izglednoj situaciji. Kolarić se odlučio za žuti karton, Osječani su se bunili, da je bio i crveni, teško bi mu netko nešto prigovorio. Nakon toga se Ristovski stabilizirao, u nastavku bio sigurniji, kao i čitava obrana.
Ocjena
6
Kevin Theophile-CatherineObrana
Opet najčvršća karika Dinamove obrane, bez neke velike greške. Istina, jednom ga je dobro okrenuo 'mali' Matković, ali okretat će on uskoro i veće zvjerke od Kevina. Pravovremen, pazio je da mu Mierez ne iziđe iz vidokruga, nije mu dao da se previše okreće i namješta nakon te velike šanse na samom početku. Kad se sve zbroji i oduzme, Jakirovićeva odluka i inzistiranje da se KTC vrati u Dinamo, bila je pun pogodak.
Ocjena
6.5
Maxime BernauerObrana
Nekad je stvarno poput opće opasnosti za svoju obranu. Ne samo da griješi, nego su njegovi potezi nelogični, početnički, ispada smiješan. Kao u prvom dijelu u duelu s Matkovićem, kad je bezveze istrčao i ostao na širokom prostoru, ili onda kad je vraća Ristovskom, a gurnuo Matkovića u matnu situaciju pa kad ga je prešao i Mierez i zamalo zaprijetio. Istina, bio je upitan za utakmicu zbog ozljede, upao je u zadnji tren, ali, svejedno... U nastavku se ipak malo primirio, bio je sigurniji.
Ocjena
5.5
Josip MišićVezni red
Odlična partija, jako dobro držao je sredinu terena, bio glavni pokretač akcija i u prvom dijelu, kad Dinamo baš i nije bio inspiriran. Jedna od svijetlijih točaka u tom dijelu utakmice kad su Modri u pitanju. U nastavku je još dodao gas, bio konkretniji, konačno, on je asistirao Ademiju za pobjedu. I naslov prvaka! I još jednom dokazao da je Dinamo dobar, kad je on pravi, kad je na svojoj razini ili blizu nje.
Ocjena
7
Takuro KanekoNapad
Igrao do 72.minute. Veliki promet, mala zarada. Trudio se, pokušavao po desnoj strani, radio, naizgled, sve kako treba. Kad je trebalo, centrirao je, kad je trebalo odgoditi za Ristovskog činio je i to, kad je najbolje bilo ići 'jedan na jedan', odlučio se za to rješenje. Međutim, malo toga mu je prolazilo, suigrači se njegovim loptama baš nisu usrećili. Dosta trčao u oba smjera, tu nema zamjerke.
Ocjena
6
Arijan AdemiVezni red
Igrao do 83.minute. Znamo koliko je patio što nije pravi, što ne može dati ono najbolje od sebe, biti na terenu važan kao nekad. Ali, valjda je bilo zapisano on mora zabiti 'taj' gol! Za naslov, tko bi više znao i koji u njegovoj karijeri. Dok je on u Dinamu, dok je u momčadi, Modri su naslov izgubili samo kad je bio suspendiran, sve ostalo završilo je u njegovim vitrinama. I kad nije igrao bio je vođa momčadi, dizao svlačionicu, suigrače, sve mu se to vratilo u ovoj utakmici. Zabio je puno važnih golova u karijeri, ali imat će i ovaj jedno posebno mjesto među uspomenama!
Ocjena
7
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 85.minute. U prvih 45 minuta samozatajan, teško se probijao kroz osječke linije, kad je i uspio, zaustavljali su ga faulom ili njegove lopte nisu nalazile vlasnike. No, u nastavku se probudio, počeo probijati, ulaziti u završnicu, udarac, s desne strane nije završio daleko od vratnice. Izborio nekoliko prekršaja, nekoliko dobrih dodavanja...
Ocjena
6.5
Gabriel VidovićNapad
Igrao do 46.minute. Udarac glavom nakon ubačaja Ristovskog bila je potencijalno dobra prilika, iako uz njegovu izvedbu nije tako izgledalo. Nakon toga napravio je malo toga, najupečatljiviji je bio trenutak pred vlastitim šesnaestercem, kad je zaustavio zahuktalog Matkovića u prodoru prema Nevistiću. Pokušao je mladi Osijekov napadač proći 'jedan na jedan', nije uspio, Vidović ga je zaustavio sigurno i pravovremeno. I, to je, uglavnom, bilo to!
Ocjena
5.5
Fran BrodićNapad
Igrao do 46.minute. Imao je jednu šansu, ali je njegov udarac završio u bloku. U ostalim akcijama, koje su išle na njega, nije se uspio izboriti za udarac, nije došao u priliku da ozbiljnije zaprijeti. Osijekova obrana dobro je zatvara prilaze, nije bilo previše prostora i ulaska u one, njegove karakteristične situacije, kad je egzekucija sigurna. Ipak, bilo je nekih Dinamovih napada, u kojima je mogao napraviti više, bolje se postaviti, bolje prihvatiti loptu. Nije mu išlo.
Ocjena
5.5
Bruno PetkovićNapad
Borio se, 'tukao' s osječkim braničima, pripremao prilike suigračima, ali oni često njegove namjere nisu dobro čitali. Ovog puta nije bio igrač odluke, iako bi možda bio da je Kolarić dosudio kazneni udarac, no, rijetko je koja akcija prošla bez njegova dodira i ideje. Ključne golove zabio je na Poljudu i Rujevici, Osijek je ostavio Ademiju. Bez njega svega ovoga sigurno ne bi bilo!
Ocjena
6.5
Arbër HoxhaNapad
Igrao od 46.minute. Gol na Rujevici donio mu je samopouzdanje, to je sigurno. Čim je ušao postao je napast za Osijek, okomit, racionalan, nije srljao kao što nekad zna. Često u kontaktu s loptom, nudio se i prolazio, a njegov je prodor na naki način i prelomio susret. Duarte ga je srušio i zaradio crveni karton. Dobar ulazak s klupe, proigrao pred kraj sezone.
Ocjena
6.5
Takuya OgiwaraObrana
Igrao od 46.minute. Ušao je i on vrlo dobro u nastavku, Osijek je imao po toj lijevoj strani Dinama sve manje prostora, Japanac je sve sigurniji. Mogao bi biti pojačanje za iduću sezonu, pozicija lijevog beka konačno pokrivena. Opet je dao Hoxhi odličnu loptu prije tog isključenja Duartea, sve je podsjetilo na pobjednički gol na Rujevici. I, stvarno je brz, prezentirao je to nekoliko puta, iskoristiv u oba smjera!
Ocjena
6.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao od 72.minute. Premalo za ocjenu
Ocjena
-
Petar SučićVezni red
Igrao od 83.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Marko RogVezni red
Igrao od 85.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Pobjeda, naslov i velika zadovoljština. Svašta je proživio ove sezone, teško se sjetiti ijednog Dinamova trenera, koji je prošao kroz takve uspone i padove, oluje, a na kraju izašao kao pobjednik. I još ćemo jednom napisati, nema nijednog razloga zašto ne bi vodio momčad i iduće sezone, štogod netko mislio o tome. Što se sam utakmice tiče, bilo je teško pripremiti momčad, kad je zec već bio 'na ražnju', Osijek je odolijevao, ali opet su potezi s klupe, uz crveni karton Duartea, prelomili utakmicu. I, osjetio je da je Ademi 'vruć', držao ga je na terenu od prve minute, vratio mu je pogotkom.
Ocjena
7



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiIvan NevistićSergej JakirovićHNLHrvatska nogometna ligaNK Osijek

Ostale Vijesti